Lösemili Çocuklara Umut Dagittigi 'Mavis'i Çaldilar

Adana’da hirsiz, ölen oglunun ardindan ‘Mavis’ adini verdigi bisikletiyle il il dolasan ve 238 çocuga uygun ilik bulunmasini saglayan Kemal Yücel’in bisikletini çaldi. Lösemili çocuklarin umudu olan bisikleti çalinan Yücel, hirsiza seslenerek, “Bu, hikayesi olan bir bisiklet. Çalmis oldugu bisikletin manevi degerini üzerindeki yazilardan da anlamasini istiyorum. Üzerinde ölen oglumun da adi yaziyor. Bisikleti aldigi yere veya baska bir yere birakip bana haber verebilir” dedi.

Lösemili Çocuklara Umut Dagittigi 'Mavis'i Çaldilar
Adana’da Ali Utku Yücel (6), 2013 yilinda beynindeki tümör nedeniyle hayatini kaybetti. Utku’nun organlari, 5 çocuga umut oldu. Baba Kemal Yücel (43), Ali Utku’nun hayallerini gerçeklestirmek için bir bisiklet aldi ve ’Mavi Çocuk Utku Umut Isiklari Dernegi’ni kurup bisikletiyle yüzlerce çocuga umut oldu.

Kemal Yücel, lösemili çocuklar için ’umut yolculugu’ da baslatip ’Mavis’ adini verdigi bisikletiyle 2 yilda 43 sehir gezip, yaklasik 20 bin kilometre yol kat etti. Yücel, 30 bin kisiyi kök hücre bagisina ikna edip, 238 çocugu da uygun ilik bulunmasini sagladi.

Hirsiz bisikleti çaldi

Ancak geçen 1 Temmuz Cuma günü gece saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bagli Döseme Mahallesi’nde ki Yücel’in evine giren hirsiz, üzerinde ‘Mavi çocuk Ali Utku Yücel’, ‘Donör ol hayat kurtar’, ‘Organ bagisi hayat kurtarir’ gibi yazilar olan bisikleti çaldi.

Yücel, sabah uyandiginda bisikletinin yerinde olmadigini fark edip durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler, yaptigi çalismada bisikletin izine halen ulasamadi.

“Bisiklet hayatimin bir parçasi”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Kemal Yücel, bisikletin 15 bin lira degerinde oldugunu ancak manevi degerinin çok daha fazla oldugunu söyledi.

Yücel, “1 Temmuz’dan bu yana bisikletle ilgili herhangi bir netice çikmadi. Umutla bisikletimin bulunmasini bekliyorum. Bisikletimin adi mavis. Benim için manevi degeri maddi degerinden çok daha yüksek. Mavisin sayesinde 238 lösemi hastasi çocuga ilik buldum. Mavis benim ilk bisikletim ve 38 yasinda onu aldim. Çocuklugumun nesesi, hayalleriydi bisiklet. Oglumun da bisiklet istegi vardi ve o dönem maddi gerekçelerden dolayi alamamistik. Ali Utku’ya bisiklet alamamistim ama onun yerine dostlarimizin destekleriyle baska çocuklara bisiklet dagittik. O bisiklet benim hayatimin bir parçasi oldu” diye konustu.



“Mavis benim ilk göz agrimdi”

Bisikletiyle binlerce kilometre pedal çevirip lösemi çocuklara umut oldugunu anlatan Kemal Yücel, “Gittigim yerlerde insanlara kök hücre ve organ bagisinin önemini anlattim. Kök hücre ve organ bagisi kampanyalari düzenledik. Bisikletimin heybesine oyuncaklar koyarak çocuklara oyuncak dagittim. Mavis benim ilk göz agrim ve çocuklarin umuduydu. Benim dügün aracim da bisikletti” ifadelerini kullandi.

“Bu, hikayesi olan bir bisiklet”

Hirsizlara da seslenen Yücel, “Çalmis olduklari bisiklet basli basina bir bisiklet degil. Hikayesi olan bir bisiklet. Çalmis oldugu bisikletin manevi degerini üzerindeki yazilardan da anlamasini istiyorum. Bisikleti aldigi yere veya baska bir yere birakip bana haber verebilir. Üzerinde oglum Ali Utku’nun da adi yaziyordu. Mavis tek benim için degil nakil bekleyen birçok çocuk içinde umut” dedi.

Kaynak: İHA