Cinayet Zanlilari Tutuklandi

Adana’da bir çok cinayet olayina karistigi öne sürülen 3 zanli yapilan operasyonla yakalanip tutuklandi.

Cinayet Zanlilari Tutuklandi
Olay, 7 Agustos 2021’de saat 23.30 siralarinda Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadasiyla görüstükten sonra evinin bulundugu siteye gelen is insani Kerim Hurlu (41), aracini otoparka park etti. Apartman kapisina yönelen Hurlu, farkli yönlerden yanina yaklasan iki kisinin tabancali saldirisina ugradi. Evinin önünde pusuya düsürülüp, çapraz ates sonucu 17 kursunun hedefi olan Hurlu, basindan ve vücudunun çesitli yerlerinden vurularak agir yaralandi. Hurlu, kanlar içerisinde yigilirken, saldirganlar ise olay yerinden kaçti.

Silah seslerini duyup disari kosan yakinlari, Hurlu’yu kanlar içerisinde buldu. Yakinlarinin ihbari üzerine olay yerine gelen saglik görevlileri, ilk müdahalesinin ardindan kaldirildigi Seyhan Devlet Hastanesi’nde doktorlarin müdahalesine ragmen kurtarilamadi. Adana Adli Tip Kurumu’ndaki otopsisi yapilan iki çocuk babasi Hurlu, Buruk Mezarligi’nda topraga verildi.

Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Cinayet Büro Amirligi bünyesinde kurulan özel ekip, süphelilerin Arda Güneser (23) ile Bayram Bilmece (21) oldugunu tespit etti. Süphelilerin Sariçam ilçesinden iki ayri taksiye binip olay yerine yakin bir yerde indikleri, marketten cerrahi maske satin aldiktan sonra otoparkta 4 saat boyunca bekledikleri saptandi. Silahli saldirinin ardindan olay yerinden yaya olarak kaçtiktan sonra ara sokakta bir motosiklete bindikleri, bir süre sonra da taksiyle bölgeden ayrildiklari belirlendi. Kentte çok sayida adrese sok baskinlar düzenleyen ekipler, süphelilerin izine rastlayamadi.

Çalismasini derinlestiren ekipler, süphelilerin Adiyaman’in Altinsehir Mahallesi’ndeki bir apartta saklandiklarini tespit etti. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan operasyon için harekete geçen ekipler, aparta yapilan baskinda Güneser ve Bilmece ile birlikte, Subat ayinda kuzenini tabancayla yaralayip kaçan Baran Orhan’i (21) gözaltina aldi. Evde yapilan aramada bir ruhsatsiz tabanca ele geçirildi. Süpheliler, saglik kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Yapilan çalismada Güneser’in, 9 Mart 2021 tarihinde Seyhan ilçesi Narlica Mahallesi’nde silahli saldiriya ugrayan Nuhman Yücel’i (42) de öldürdügü ortaya çikti. Yücel’in, 2002 yilinda Necati Deger’i öldürüp cezaevine girdigi, burada cinayetten tutuklanan Kerim Hurlu ile tanisip, arkadas olduklari ögrenildi. Deger’in yegeni Veysi Balik’in, tahliye edilen Yücel’i öldürmek için yanina gittigi; silahi atesleyemeyince arkadasi Güneser’in cinayeti isledigi belirtildi. Hurlu’nun da cinayetin ardindan Güneser’i tehdit ettigi; bu nedenle pusuya düsürüldügü öne sürüldü.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Arda Güneser, Bayram Bilmece ve Baran Orhan çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA