Sultangazi'de Kurbanliklar Yaristi, Birinciye Tam Altin Hediye Edildi

Türkiye’nin çesitli illerinden getirilerek Sultangazi’de kurulan alanda satisi sunulan kurbanliklar, bu defa güzellik yarismasinda yer aldi. Yarismayi bin 30 kiloluk ‘babayigit’ isimli kurbanligin sahibi oldu.

Sultangazi'de Kurbanliklar Yaristi, Birinciye Tam Altin Hediye Edildi
Sultangazi’de Kurban Bayrami öncesinde ilçeye satis için getirilen kurbanlik hayvanlar arasinda güzellik yarismasi düzenledi.

Program kapsaminda yarismaya katilan kurbanliklar canli agirlik, huy, cins ve çesitli özellikleri dikkate alinarak, olusturulan uzman jüri üyeleri tarafindan puanlandi. Jüri üyelerinin degerlendirmeleri sonucunda birinci olan bin 30 kilogramlik ‘Babayigit’ isimli kurbanliga, Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun tarafindan tam altin takildi. Ikinci olan kurbanliga yarim altin, üçüncü olan kurbanliga ise çeyrek altin hediye edildi.

“Yarismada hayvanlara güzel bakanlari öne çikarmak istiyoruz”

Yarismayla ilgili konusan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, "Bugün Sultangazi’de kurban pazarindayiz. Her sene yaptigimiz gibi bu sene de en güzel kurbanligi seçmek için yarisma düzenledik. Bugün de yarismamizin sonucunu belirledik. En güzel kurbanligi bes tane jürimiz vardi onlar seçtiler. Anadolu’nun dört bir yanindan Sultangazi’ye kurbanliklarini getiren kurbanci kardeslerime tesekkür ediyorum. Isleri bereketli olsun hayirli olsun insallah saglikla sihhatle memleketlerine dönerler. Bugün bin 30 kilo ile Tokat’tan gelen bir ‘Babayigit’ birinciligi almis oldu. Tam altinla da onu ödüllendirmis olduk. Ikinci ve üçüncü olan hayvanlarimizi da yarim ve çeyrek altinla ödüllendirdik. Ödüller küçük bir hediye asil biz sunu öne çikarmak istiyoruz; hayvanlarimiza güzel bakanlari, onlari güzel besleyenleri ve esasinda huylari da güzel olanlari seçiyoruz. Bu vesileyle de herkesin Kurban Bayramini tebrik ediyorum” dedi.

Bir kurban saticisi Sultangazi Belediyesine hediye ettigi kuzuyu Baskan Dursun’a verdi. Belediye Baskani Abdurrahman Dursun ise, "Bunu da mansiyon ödülüne layik gördük. Bize hediye edildi. Hep biz hediye ediyorduk. Yasar kardesim dedi ki Sultangazi’de bulunan at çiftligimizde hayvanlarimizin bulundugu bir alan var. Bunu besleyecegiz zamani gelince kesecegiz bunu da yine bir kurban zamaninda Sultangazililere hediye edecegiz" seklinde konustu
Kaynak: İHA