Festivalin Finalini Bursalilar 'Can' Kulagi Ile Dinledi

Bu yil 60.si gerçeklestirilen ve 12 Haziran’dan bu yana Bursali sanatseverleri yerli, yabanci birçok ünlü isimle bulusturan Uluslararasi Bursa Festivali, assolist Sibel Can konseri ile muhtesem bir finale imza atti.

Festivalin Finalini Bursalilar 'Can' Kulagi Ile Dinledi
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle, Atis Sirketler Grubu ana sponsorlugunda gerçeklestirilen Bursa Festivali’nin konserler dizisinin son konugu ünlü assolist Sibel Can oldu.

Etkinligin destekçisi Durmazlar sponsorlugunda gerçeklestirilen konserde yeni sarkilariyla sahneye alkislar esliginde çikan Sibel Can, dillerden düsmeyen parçalarini Bursali hayranlari için bir bir siraladi. Türk müziginin güçlü sesi Sibel Can, "Adini daglara yazdim" sarkisini kendisini izlemeye gelen binlerce hayraniyla hep bir agizdan seslendirdi.

Bursa’da olmaktan duydugu mutlulugu dile getiren ünlü assoslist, 60 yillik bir festivalde sahne almanin ise büyük bir gurur oldugunu söyledi.

Bursa’ya gelip Zeki Müren’i anmadan olmaz diyen Sibel Can’in, sarkilarina izleyiciler eslik etti. Ünlü sanatçi ayrica kendisini Bursali hayranlariyla bu güzel etkinlikte bulusturan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Alinur Aktas’a sükranlarini iletti.

Türk Sanat Müzigi’nin en begenilen sarkilariyla dinleyenleri mest eden Sibel Can, hareketli parçalariyla costururken, sahne performansi ile de göz kamastirdi. Sibel Can, seslendirdigi "Bursa’nin ufak defek taslari" türküsüyle Bursali hayranlarinin gönlünde taht kurdu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Süleyman Çelik ile BKSTV Yönetim Kurulu Baskani Sadi Etkeser, assolist Sibel Can’a gecenin anisina festival özel plaketi sundu. Baskanvekili Çelik, ayrica festival ana sponsoru Atis Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Atis’a festivale katkilarindan dolayi tesekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA