Asgari Ücret Karari Resmi Gazete'de Yayimlandi

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, temmuz ayindan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete iliskin karari Resmi Gazete’nin mükerrer sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.

Asgari Ücret Karari Resmi Gazete'de Yayimlandi


Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, temmuz ayindan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete iliskin karari Resmi Gazete’nin mükerrer sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi. Kararda, 4857 sayili Is Kanunu’nun 39’uncu maddesi ile Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkinda 1 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi’nin 522’nci maddesi geregince, is sözlesmesi ile çalisan ve bu Kanunun kapsaminda olan veya olmayan her türlü isçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran’da basladigi çalismalarini 1 Temmuz 2022’de yürürlüge girmek üzere Resmi Gazete’de yayimlanmasina oybirligiyle karar verildigi açiklandi.

Kararin gerekçesinde asgari ücretin ödenmesi zorunlu en az ücret oldugu vurgulanarak, su ifadelere yer verildi:

“Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeligi uyarinca, asgari ücret, pazarlik ücreti degildir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu önceden belirlenmis bulunan asgari ücreti süresinden önce degistirmek üzere toplanmis ve önümüzdeki 6 ay için uygulanacak ücrette isçilerimizin gelir kayiplarini telafi etmek üzere iyilestirme karari almistir. Alinan karar uyarinca; isçinin günlük asgari ücreti 1 Temmuz 2022-31 Aralik 2022 arasinda 215 lira 70 kurus olarak belirlenmistir.”
Kaynak: İHA