Arnavutköy'de Kabotaj Bayrami Kutlamalari Renkli Görüntüler Olusturdu

Arnavutköy Karaburun Limani’nda düzenlenen Kabotaj Bayrami kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu.

Arnavutköy'de Kabotaj Bayrami Kutlamalari Renkli Görüntüler Olusturdu
1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayrami dolayisiyla Arnavutköy Belediyesi Istanbul’un Karadeniz’deki limanlarindan tarihi Karaburun Limani’nda eglenceli yarismalar düzenledi.

Organizasyona Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ile birlikte ilçe genelinden ve farkli ilçelerden binlerce vatandas katildi.

Düzenlenen organizasyonda yagli kaziktan bayrak kapma, yüzme yarismasi, kano sürme yarismasi gibi onlarca yarisma yer aldi. Yarismalarda basari elde edenlere ödüller takdim edildi. Gün boyu devam eden etkinlikler kapsaminda organizasyona katilan vatandaslar hem doyasiya eglendi hem de serinledi. Festival havasinda geçen kutlama aksam ve gece saatlerinde ünlü sanatçilarin katildigi konserler ile devam etti.

Düzenlenen organizasyon ile ilgili konusan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Bugün 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayrami bizim de bu vesile ile baslatmis oldugumuz bir festivalimiz var. Ilçemiz açisindan önemli olan suan içerisinde bulundugumuz Karaburun Mahallemiz balikçilik ve denizcilikle ugrasan vatandaslarimizin yasadigi bir mahalle. Hem onlari mutlu etmek adina hem de yaza merhaba demek adina böyle bir sey gerçeklestirdik. Buradaki esnafimizi tebrik eder hayirli isler diliyoruz. Bu isle ugrasan esnafimiza da bol kazançlar diliyoruz. Bu sahilde geçen sene söz vermis oldugumuz balikçi barinagimizin yapiminin temelini de atmis bulunduk bugün yine her aksam yöresel sanatçilarin konserleri ve gün içerisindeki eglenceler deva edecektir tüm vatandaslarimizi bu etkinlik alanimiza davet ediyoruz” seklinde konustu.

Protokol üyeleri ve tüm katilimcilarin katildigi kortej ile baslayan festivalde gün boyu renkli görüntüler olustu vatandaslar ise doyasiya eglendi. Festival alaninda geçen sene yapilan festivalde sözü verilen balikçi barinagi temel atma töreni de yapildi.
Kaynak: İHA