Özel Yemlerle Besliyor, 1 Yil Önceden Siraya Girenler Var

Bursa’da çiftlik sahibi kurbanlik hayvanlarini kendi hazirladigi özel karisim yemlerle besliyor. Lezzetini bilen vatandaslar 1 yil öncesinden siraya giriyor.

Özel Yemlerle Besliyor, 1 Yil Önceden Siraya Girenler Var
Babasindan ögrendigi hayvanciligi devam ettiren Mehmet Körpe, 40 yildir hayvancilikla ugrasiyor. Her yil 110 tane düve ve dana yetistiren üretici, bu hayvanlari kendi karisimi olan özel karisimla besliyor. Içine 5 çesit yem ve çesitli otlari karistirarak yem çikartarak bu karisimla hayvanlarini besliyor. Hayvanlarini beslerken hiç bir masraftan kaçinmiyor bu sayede yetistirdigi hayvanlarin etleri çok lezzetli bir hal aliyor. Bu hayvanlarin lezzetini bilen vatandaslarda kurban bayraminda kesmek için 1 yil önceden siraya giriyor. Elindeki hayvanlarin büyük çogunlugunu ise kurban bayrami gelmeden satiyor. Bu yil kurbanlik danalarin fiyatlari ise 30 bin liradan basliyor 60 bin liraya kadar çikiyor. Hisse bedelleri ise 3 bin 500 ila 8 bin lira arasinda degisiyor.

Bu isi 40 yildir severek yaptigini ifade eden Mehmet Körpe, "Ben bu isi askla yapiyorum. Hayvanlarima özenle bakiyorum. Onlari kendim hazirladigim 5 çesit yem ve çesitli otlari karistirarak besliyorum. Hayvanlarimi özel yemlerle besledigim için etleri çok lezzetli oluyor. Bu lezzeti bilenlerde 1 yil önceden bize kurbanlik hayvanini ayirtiyor. Çok talep var elimizdeki hayvanlarin büyük çogunlugunu sattik. Bu yil büyükbas hayvan fiyatlari 30 ila 60 bin lira arasinda degisiyor. Hisse bedeli ise 3 bin 500 ila 8 bin araliginda" dedi.

Kaynak: İHA