Istanbul'dan Bayburt'a Tiyatrosu Destegi

Tuzla Belediyesi, ilçedeki hemsehri dernekleri platformu birlikteliginde, Karadeniz’de 10 sehri kapsayan ’Sahne Senin Türkiyem’ Çocuk Tiyatrosu ve Animasyon Gösterisi etkinligi düzenledi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Karadeniz bölgesindeki çocuklar için özel bir karne sürprizi hazirladi. Tuzla’daki hemsehri dernekleri platformu birlikteliginde, Karadeniz’de 10 sehri kapsayan ’Sahne Senin Türkiyem’ Çocuk Tiyatrosu ve Animasyon Gösterisi etkinligi, Sakarya, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon Bayburt ve Gümüshane ile tamamlanacak.

Istanbul'dan Bayburt'a Tiyatrosu Destegi
Içerisinde animasyon gösterileri çocuk tiyatrolari, yarismalar, maskot gösterilerinin oldugu programa çocuklar yogun ilgi gösterdi. Çocuklarin eglenceli anlari kameralara saniye saniye yansidi. Çocuklarin doyasiya eglendigi ve vakit geçirdigi etkinlik tiyatro ekibinin sahne almasiyla sona erdi.

Etkinlige katilan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, bu tür etkinliklere agirlik vereceklerini ifade ederek, "Tuzla Belediyemizin Karadeniz’e turne olarak gönderdigi çocuklarimizin sosyal, kültürel aktivitesinde bulunuyoruz. Buradaki amaç yarinlarimizin umudu olan çocuklarimizin hem eglenip, hem de bilgi sahibi olmasi. Yetismeleri açisindan bu tür etkinlikleri önemli buluyorum. Insallah biz de bu tür çalismalari daha aktif bir konumda, daha genis bazda degerlendirip yapmaya çalisacagiz. Bu vesileyle emegi geçenleri yürekten kutluyorum" seklinde konustu.

Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Genel Baskani Hicabi Durmus ise gerçeklestirilen projenin içinde yer almaktan dolayi mutluluk duydugunu dile getirerek, "Bu proje, bu etkinlik Tuzla Belediye Baskanimiz Sadi Yazici beyin bizlere hediyesidir diyebiliriz. Bu projenin amaci çocuklarimizi egitim-ögretimin son döneminde güzel bir sekilde eglendirip, tatile hazirlamak. Çocuklarimiza daha güzel neler yasatabiliriz diye düsündük, onun için biz de bugün Bayburt Kültür ve Yardim dernegi olarak Tuzla Belediyemizle isbirligiyle Bayburt’ta bulunuyoruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum, özellikle de Abdullah Aslan Baskanima ayrica tesekkür ediyorum" diye konustu.

Bayburt Yardim ve Kültür Dernegi Tuzla Sube Baskani Abdullah Bayram Tuzla’dan Bayburt’a gelerek çocuklarla bir araya gelmenin sevinci içerisinde oldugunu belirterek, "Bu projeyi Tuzla’dan Bayburt’a tasidik. Çocuklarin o nesesini, sevincini anlatamam yasamaniz, görmeniz lazim. Bizi öyle bir projede bulusturdugu için Tuzla Belediye Baskanimiz Sadi Yazici’ya, bu programda bize destek olan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’ye çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA