Texas'taki Okul Saldirisinda Hayatta Kalan Ögrenci Saldiri Anini Anlatti

ABD’nin Teksas eyaletine bagli ilkokulda 19 ögrenci ve 2 ögretmenin öldürüldügü saldirinin magduru olan aileler, ilk dava için mahkemeye basvurarak ABD Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi. Saldirida hayatta kalan 11 yasindaki bir ögrenci ifadesinde, “Geri gelecegini düsündüm, sinif arkadasimin kanini alip üzerime sürdüm ve sessiz kaldim" dedi.

Texas'taki Okul Saldirisinda Hayatta Kalan Ögrenci Saldiri Anini Anlatti
ABD’nin Texas eyaletinde yer alan Uvalde kentindeki Robb Ilkögretim Okulu’na 24 Mayis’ta düzenlenen silahli saldirida hayatini kaybedenlerin aileleri, Texas Bölge Mahkemesi’ne açtiklari davayla ilgili ABD Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi. Aileler, ülkedeki silah kullanimiyla ilgili yasalarin degistirilmesi gerektigini savundu.

“GERI GELECEGINI DÜSÜNDÜM, SINIF ARKADASIMIN KANINI ALIP ÜZERIME SÜRDÜM VE SESSIZ KALDIM"

Temsilciler Meclisi’nde ifade verenler arasinda, silahli saldirida hayatta kalan 11 yasindaki ögrenci Miah Cerrillo da yer aldi. Saldirida hayatta kalmak için kendini saldirida vurulan sinif arkadasinin kaniyla kapladigini ve ölü numarasi yaptigini anlatan 11 yasindaki Cerrillo verdigi ifadede, katliamdan sonda kendini güvende hissetmedigini söyledi.

Cerillo, ögretmeninin saldirgan tarafindan basindan vuruldugunu ifade ederek, saldirganin daha sonra ögrencilere de ates açtigini belirtti.

11 yasindaki çocuk, "Geri gelecegini düsündüm, bu yüzden sinif arkadasimin kanini alip üzerime sürdüm ve sessiz kaldim" dedi.

Cerillo’nun babasi Miguel Cerillo, kizinin olaydan kaynaklanan kalici travmaya sahip oldugunu söyleyerek, "Okullar artik güvenli degil, bir seylerin gerçekten degismesi gerekiyor" ifadelerini kullandi.

BUFFALO SALDIRISI MAGDURU BIR AILEDE IFADE VERDI

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’ndeki durusmada ifade verenler arasinda ayrica New York’un Buffalo kentindeki bir süpermarket saldirisinda öldürülen 10 kisiden birinin ailesi de yer aldi. Saldirida hayatini kaybeden 21 yasindaki Zaire Goodman’in annesi Zeneta Everhart, "çocuklar silahlanmamali" çagrisinda bulunarak, "Çocuklarina silah veren anne ve babalar hesap vermeli" dedi.



SENATO’YA SILAH SATIN ALMAK IÇIN YAS SINIRI IÇIN YASA TASARISI SUNULACAK

Saldirilarin magduru aileler ise ABD yönetimini silah güvenligi yasa tasarisi bulmaya çagiriyor. Bugün ilerleyen saatlerde ABD Temsilciler Meclisi’nin bazi silahlari satin almak için asgari yasi 18’den 21’e çikaran bir yasa tasarisini Senota’ya sunmasi bekleniyor.

UVALDE VE BUFFOLA SALDIRGANLARI 18 YASINDAYDI

Uvalde’de 24 Mayis’ta Robb Ilkögretim Okulu’na 18 yasindaki Salvador Ramos tarafindan düzenlenen silahli saldirida 19’u çocuk olmak üzere 21 kisi, New York eyaletine bagli Buffalo kentindeki Top Friendly Market adli süpermarkete 15 Mayis’ta düzenlenen saldirida ise 10 kisi hayatini kaybetmisti. Söz konusu saldirilarin faillerinin de 18 yasinda oldugu açiklanmisti.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA