Gemerek'te Selin Izleri Gündüz Netlesti

Gece saatlerinde baslayan ani yagis nedeniyle dereler tasti evleri su basti Sivas-Kayseri Karayolu geçici olarak ulasima kapandi.

Gemerek'te Selin Izleri Gündüz Netlesti
Gemerek’te yasanilan sel felaketinde can kaybi olmazken birçok ev ve is yerini su basti. Selin yaralari Sivas Valiligi, Sivas Il Özel idaresi, Gemerek Kaymakamligi, Gemerek Belediyesi ve AFAD Ekiplerince sarilmaya çalisilirken çalismalara Gemerek Tasiyicilar Kooperatifi de destek verdi. Gündüz selin verdigi zarar daha net gözüktü. Gemerek 1. Etap TOKI konutlari, Gemerek Sanayi Siteleri selin en çok etkiledigi yerler oldu. Is yerini su basan Ramazan Ulas; “Dün aksam bir yagmur yagdi isyerimi hep mahvetti, her yeri çamur etti” dedi.

Evini su basan Bilal Yildirim ise; “Ne oldugunu bizde bilemedik, kendimizi zor kurtardik yani. Esyalarimizin hepsi zarar gördü. Su seviyesi 3 metreye kadar yükseldi” dedi.

Çalismalari yerinde takip eden Gemerek Belediye Baskani Remzi Kiliçdagi; “Dün aksam ilçemizde bir sel felaketi yasandi. Cenab-i Allah bu sel felaketinden ilçemizi korudu. Can kaybimiz yok ama ani bir yagistan dolayi, gördügünüz gibi Gemerek Ilçesini kuzeyden-güneye besleyen derelerde asiri yagis nedeniyle karsidaki volkanik bombalarin dereleri doldurmasiyla büyük bir sel felaketi olustu. Ama can kaybimiz yok. Ekiplerimiz geceden beri çalismalarina devam ediyor. Bu sel felaketinin zararlarini telafi etmeye çalisiyoruz. Bu arada Valiligimiz, Kaymakamligimiz, Il AFAD ekipleri, Devlet Su Isleri, tasiyicilar kooperatifi, çevre belediyelerin gönderdigi araç ve ekipmanlarla sel felaketinin zararlarini ortadan kaldirmaya çalisiyoruz. Dün geceden beri halen devam ediyor çalismalarimiz. Insallah sel felaketinin zararlarini tümüyle ortadan kaldiracagiz. Ilçemize geçmis olsun diyorum. Cenab-i Allah ilçemize bir daha böyle bir felaket yasatmasin” dedi.

Kaynak: İHA