Zerzevan Kalesi Yildizlar Altinda Fotograflandi

Diyarbakir’in Çinar ilçesinde bulunan ve yapilan arkeolojik bulgularla dünyanin dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi yildizlar altinda fotograflandi.

Zerzevan Kalesi Yildizlar Altinda Fotograflandi
Diyarbakir’in Çinar ilçesinde bulunan ve yapilan arkeolojik bulgularla dünyanin dikkatini üzerine çeken Zerzavan kalesi bin 200 metre uzunlugunda sur kalintilari, kaya mezarlari, 22 metre yüksekliginde gözetleme kulesi Mithras tapinagi, kaya mezarlari, hamamlar, tahil ve silah depolari ile su sarniçlari gibi önemli mekanlar barindiriyor. Yerli ve yabanci turistlerinde ilgisini çeken Zerzavan Kalesi’nde Fotono21 Fotograf Dernegi üyeleri yildiz pozlama yapti.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Fotono21 Fotograf Dernegi Baskani Mehmet Kiliçoglu, Diyarbakir’a ait tarihi ve kültürel degerleri ile birlikte sehirdeki sosyal yasami uzun zamandir kayit altina aldiklarini kaydetti.

Kiliçoglu, “2018 yilindan beri Zerzevan Kalesini 4 mevsim fotograflamaktayiz. Ilki geçen sene yapilan Uluslararasi Gökyüzü Gözlem Senligi, 2-4 Eylül 2021 tarihleri arasinda yapilmisti. UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesinde yer alan Zerzevan Kalesi 3 bin yillik tarihi ile bu yilda Uluslararasi Gökyüzü Gözlem Senligine ev sahipligi yapacak. 9-12 Haziranda yapilacak etkinlikte açacagimiz sergi için bir kez daha Zerzevan Kalesinde yildizlari pozlamak için geldik. Yildiz pozlama dünyanin ekseni etrafindaki dönmesinin olusturdugu etki ile perde hizini yavaslatilip gökyüzünün fotograflanmasi ile normal sartlarda gözümüzün göremedigi seyleri görünür kilmak mümkün. Bulb modunun tercih edildigi bu tür çekimlerde genis açili lensler, düsük ISO ve uzaktan kumanda ile pozlamalar yapiliyor ve çekim öncesi Kuzey yildizin yerini tespit ederek kadrajin buna göre yapilmasi gerekiyor. Yapilan çekimlerden olusan sergi 9-12 Haziranda yapilacak 2022 Uluslararasi Diyarbakir Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinligi süresince Zerzevan Kalesinde sergilenecek, tüm sanatseverleri sergiye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA