Üniversitenin Bahar Festivalinde Rektör Sahneye Çikti

Istanbul Topkapi Üniversitesi bahar senlikleri çerçevesinde düzenledigi TopkapiFest’te 10 bin ögrencisine keyifli anlar yasatti. Festivalde konser veren ünlü sanatçi Ece Seçkin ile düet yapan Rektör Prof. Dr. Emre Alkin ise performansi ile herkesin begenisini topladi.

Üniversitenin Bahar Festivalinde Rektör Sahneye Çikti
Istanbul Topkapi Üniversitesi tarihi yapilarin yer aldigi Kazliçesme Yerleskesinde düzenledigi TopkapiFest’te AGA, bi’saniye, Sezer Altinok, Ece Seçkin, Fuat Akyol sahne aldi. DJ performanslari ve çesitli oyunlariyla binlerce ögrenciye keyifli dakikalar yasatan TopkapiFest ayrica geçen yil ilk kez ögrencilerini kabul eden Kazliçesme Yerleskesindeki ilk festival olma özelligini tasiyor. Ögrencilerin keyifli dakikalar geçirdigi konserde Ece Seçkin, sahneye davet ettigi Rektör Prof. Dr. Emre Alkin ile düet yapti. Alkin’in performansi herkes tarafindan begeni ile karsilandi.

“Tarihi yapimizda yapilan etkinligimizin ayri bir önemi var”

Pandemi sürecinin ardindan ögrencilerin TopkapiFest’te bir araya gelmesinden dolayi mutluluk duydugunu ifade eden Prof. Dr. Emre Alkin, “Üniversite olarak 10 bin ögrencimize böyle bir festival yapilacaginin sözünü vermistik. Dolayisiyla sözümüzü tuttugumuz için büyük mutluluk içerisindeyim. Çünkü gençler bunu hak etti. Pandemi sürecinde ögrenciler iki yil sosyal ortamlardan uzak kaldi. Bir araya gelemediler. Pandeminin etkileri azalmaya baslarken biz de festivalimizi gerçeklestiriyoruz. Bugün Kazliçesme Yerleskemizde, üniversitemizin 200-300 yillik tarihi yapilari içerisinde bu etkinligi yapmamizin da ayri bir önemi var” dedi.



“Kampüs üniversitesi olmak baska bir sey”

Üniversitelerin yerleske olanaklarinin genis katilimli etkinlikler için elverisli olmasinin önemine de deginen Prof. Dr. Alkin, “Kampüs üniversitesi olmak baska bir sey. O yüzden basta Mütevelli Heyet Baskanimiz Sayin Nihat Kirmizi’ya sonsuz tesekkür ediyorum. Sadece Kazliçesme Yerleskemiz degil, Levent’teki yerleskemiz de bu kadar büyük. Orada da farkli etkinlikler yapmayi düsünüyoruz.

Istanbul’un Kazliçesme, Balat, Sisli, Levent ve Yenibosna gibi en kiymetli bes noktasinda hem teknoloji altyapisi çok güçlü hem de sosyal, kültürel ve tarihi dokunun içerisinde yerleskelere sahip olmak herkesin harci degil. Ancak biz çalismalarimiz sonucu bunu basardik” seklinde konustu.



“Sinav öncesi ya da sonrasi fark etmeksizin kapimiz her zaman herkese açik”

Yaklasan üniversite sinavina girecek olan ögrencilere de tavsiyelerde bulunan Alkin, her seyden önce bunun sadece bir sinav oldugunu hatirlatarak açiklamalarina sunlari ekledi;

“Bu sinavi kazanmak ya da kazanamamak herhangi bir kriteri göstermiyor. Elbette ki sinav sonucunda iyi bir dereceye sahip olmak bir basari göstergesi, gururlanma sebebidir. Fakat kazanamadiklari zaman panik yapmamalari gerekiyor. Bizim gibi iletisime açik olan egitimcilerle her zaman iletisimde olmalarini tavsiye ederim. Örnegin sosyal medya hesaplarimi her zaman açik tutarak tüm yorum ve mesajlara birebir cevap veririm. Ayni zamanda rektörlük kapim da sinavdan önce ya da sonra derdi olan, konusmak isteyen tüm gençlere açiktir. Ayrica üniversitemiz de yerleskelerimize ziyaretlerinden her zaman memnun olacaktir. Üniversitemizde Rektör’e erismek ve iletisim kurmak oldukça kolaydir. O yüzden müsterih olsunlar. Sinav sinavdir ama dünyanin da sonu degildir.”

Son olarak gençleri dinleyen bir üniversite olduklarini hatirlatan Alkin, “Gelecek, gençlerindir. Biz üniversitemizde gençlerin taleplerini dikkate alip onlari dinliyoruz. Gelecek onlarin oldugu için biz kendi geçmisimizden olusturdugumuz tecrübelerle onlara yol çizmeye çalismiyoruz. Biz bilimin, sanatin, sporun isiginda onlari Türkiye Cumhuriyeti’ne yakisir hanimefendiler ve beyefendiler olarak yetistirmeye çalisiyoruz” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA