Sokak Sokak Gezip Her Yere Meyve Fidani Dikiyor

Bursa’da 65 yasindaki hayirsever vatandas "herkes meyve yesin" diye sokak sokak gezip yol kenarlarina meyve fidani dikiyor.

Sokak Sokak Gezip Her Yere Meyve Fidani Dikiyor
Tesisat isinden emekli olduktan sonra kendini hayir islerine adayan Sadik Kocaoglu, (65) 5 yildir sehri sokak sokak gezip yol kenarlarina meyve fidani dikiyor. Bu zamana kadar 250 kadar fidan diken hayir sever vatandas ektigi fidanlari sicak havada doldurdugu bidonlarla kurumasin diye suluyor. Kocaoglu’nun Bursa’da yetisen onlarca çesit meyveden yiyen vatandaslar kendisine hayir dua ediyor. Kocaoglu ölene kadar bu isi yapacagini ifade ederken, vatandaslar da bu isten büyük zevk aliyor.

Bu isi severek yaptigi ifade eden Sadik Kocaoglu, "5 yildir sokak sokak gezip yol kenarlarina meyve fidani dikiyorum. Yildirim ilçesinde yol kenarlarina 250 adet meyve fidani diktim. Onlarca çesit meyve agaci var, herkes bu meyvelerden faydalansin istiyorum. Ektigim bu meyve agaçlarini "kurumasin" diye doldurdugum bidonlarla her gün suluyorum. Bu isten büyük keyif aliyorum. Öldügümüz zaman ardimizdan bize sevap yazacak hayir isleri birakmayi istiyorum. Herkes bu meyvelerden yesin, bize hayir dua etsin yeter" dedi.

Kaynak: İHA