Hayirseverlerin Kurbanlari 40 Ülkede 4 Milyon Yoksula Ulastirilacak

IDDEF, 2022 yili yurt disi kurban organizasyonunu Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar’daki 40 ülkede gerçeklestirerek vekalet yoluyla emanet aldigi kurbanlarin etlerini ihtiyaç sahibi kimselere dagitacak.

Hayirseverlerin Kurbanlari 40 Ülkede 4 Milyon Yoksula Ulastirilacak


Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), 2022 yili yurt disi kurban organizasyonunu Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar’daki 40 ülkede gerçeklestirerek vekalet yoluyla emanet aldigi kurbanlarin etlerini ihtiyaç sahibi kimselere dagitacak. 2022 vekalet yoluyla yurt disi kurban kesim bedelleri ise büyükbas hisse kurban bin 200 lira, küçükbas kurban ise bin 400 lira olarak belirlendi. Kurbanlar, ’Kardesinle Kurbanini Paylas’ sloganiyla ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak.

Yapilan açiklamada, “13 yildir güven ve hassasiyet içinde sürdürdügümüz yurt disi kurban organizasyonumuzu bu yil da “Kardesinle Kurbanini Paylas” sloganiyla dünyanin dört bir yaninda gerçeklestirecegiz. Ülkelere gidecek ekiplerimiz ve yerel görevlilerimizle hiçbir araci kurumla çalismadan kurban kesim ve dagitim çalismalarini 40 ülke 264 bölgede yapacagiz. Afganistan, Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yer alan mülteci kamplari ve savas bölgelerinde de gerçeklestirecegimiz kurban kesim ve dagitimlariyla birlikte Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar’daki 40 ülkede 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyoruz. Geçtigimiz yil 72 bin hisse kurbani 3,5 milyon kisiye ulastirirken bu yil da mazlum, magdur ve muhtaç kardesiyle kurbanini paylasan her bir bagisçimizin emanetini büyük bir hassasiyetle tek tek teslim edecegiz” denildi.

Kurbanliklarin 2 ay önceden satin alinmaya baslanarak veteriner kontrolünden geçirildigi belirtilen açiklamada, “Yurt disi küçükbas ve büyükbas hisse bedellerimizin uygun olmasi ve döviz hareketliliginden etkilenmemesi için ülkelere giden saha ekiplerimiz ve oradaki görevlilerimiz ile kurbanliklari titizlikle seçip satin aliyoruz. Bagisçilarimizin vekalet yoluyla bagisladiklari kurbanlari, bayramin ilk günü baslamak üzere Islami usul ve kaidelere göre keserek, SMS yoluyla bagisçilara bilgi veriyor ve imkanlar dahilinde kurban kesimlerini video ile kayit altina aldiriyoruz. Ekiplerimiz ve yerel görevlilerimiz nezaretinde kesilip esit olarak pay edilen kurban etlerini veteriner kontrolünün ardindan önceden tespit ettigimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine ve medrese ögrencilerimizin yoksul ailelerine dagitiyoruz. Bagisçilarimiz, iddef.org web sitesi üzerinden de kurbanlarinin durumunu sorgulayarak hangi ülke ve bölgede kesildigini ögrenebiliyor. Yurt disinda kurban kesmek isteyen tüm hayirseverlerimiz binlerce kilometre ötelerde kurban bereketini yasatabilir, paylasma ve dayanisma duygulariyla ümmet bilincini pekistirerek, kardeslerine umut olabilir. Kurban bagislari “iddef.org” internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarina EFT/Havale yoluyla, sube merkezlerinden ya da 0212 621 0065 numarali telefon numarasindan detayli bilgi alinarak yapilabiliyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA