'Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi'nda Ilk Adim Samsun'dan Atiliyor

‘Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Program Tanitim Etkinligi ve Proje Egitimi’nin Karadeniz ayagi Samsun’dan basliyor.

'Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi'nda Ilk Adim Samsun'dan Atiliyor
Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanligi’nin ‘Ulusal Otorite’ sifatiyla Türkiye’deki yönetimi ve uygulanmasindan sorumlu oldugu ve Karadeniz’deki 25 ili kapsayan Interreg NEXT Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi’nin 2021-2027 dönemine yönelik tanitim etkinlikleri ve proje egitimlerinin ilki 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Samsun’da gerçeklestirilecek. Etkinlikte programa bilgiler verilecek sunumlarin yani sira, program çerçevesinde daha önce proje uygulamis yararlanicilarin tecrübeleri paylasilacagi ve önümüzdeki dönemde uygulanacak projelere isik tutacak bir panel düzenlenecegi belirtildi.

Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci’nin çevrimiçi olarak katilacagi 5 Temmuz’da gerçeklestirilecek tanitim etkinligine, sinir ötesi isbirligi programlarinin potansiyel yararlanicilari olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, egitim kurumlari, is destekleme kuruluslari ve sivil toplum kuruluslarindan temsilciler katilacak. Katilimcilar 2023 yili itibariyle baslayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi alacagi duyuruldu.

Tanitim etkinliginin ardindan, 6-7 Temmuz tarihlerinde ise Interreg NEXT Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programina basvurmak isteyen yararlanicilara yönelik bir proje hazirlama egitimi düzenleniyor. Iki gün sürecek egitim ile katilimcilar, proje fikirleri olusturulmasi, proje faaliyetlerinin ve bütçesinin detaylandirilmasi ve proje formlarinin doldurulmasi konularinda bilgilendirme ve 2023 yili basinda duyurulacak teklif çagrisi için kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi saglanacak.

Sinir ötesi isbirligi programlarinda yerel ve bölgesel yönetimler, egitim ve ögretim kurumlari, sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari gibi kar amaci gütmeyen kuruluslar ile KOBI’lere, belirlenen öncelik alanlarinda diger katilimci ülkelerdeki muhataplariyla ortaklasa olarak uyguladiklari projelere finansman ve hibe destegi saglanacak. Tekirdag, Sakarya, Istanbul, Düzce, Bolu, Zonguldak, Sinop, Samsun, Kastamonu, Giresun, Çankiri, Çorum, Amasya, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Yalova, Kocaeli, Bartin, Karabük, Gümüshane’den katilimcilar için açik olan basvurularda mümkün oldugunca farkli kurum ve kuruluslardan katilim saglanmasini temin etmek amaciyla kayit ve onay yöntemi ile katilimci kabul edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA