Ankara Sele Teslim Oldu Açiklamasi 1 Ölü

Ankara’da etkili olan saganak yagis sonrasi meydana gelen sel nedeniyle bir binanin bodrum katinda mahsur kalan bir genç kiz hayatini kaybetti.

Ankara’da aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis sonrasi birçok ilçede sel meydana geldi. Keçiören ilçesi Incirli Mahallesi’nde bulunan bir binanin bodrum katindaki daireyi sel sulari basti. 21 yasindaki Busenur Doganay su basan dairede mahsur kaldi. Ankara Büyüksehir Belediyesi Su Alti Arama Kurtarma dalgiçlarinin çalismasi sonucu Doganay’in cansiz bedenine ulasildi. Doganay’in yakinlari sinir krizi geçirdi.

“Bir genç kizimiz vefat etti”

Busenur Doganay’in cansiz bedenine ulasildigi Keçiören’deki evine gelen Ankara Valisi Vasip Sahin basin mensuplarina açiklamada bulundu. Sahin, “Daire eksi 1’de oldugu için oraya tamamen sular dolmus. Orada hayatini kaybetti vatandasimiz. Buraya ekipler en kisa sürede intikal edip, gerekli çabayi gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç, bir genç kizimiz vefat etti. Mevcut eksi 1’in üzerindeki kota kadar, yani üst katin yarisina kadar su çikmis. Binanin arka tarafindan ani su baskini olmus. Yardim istediginde su belli bir seviyeyi geçmis” ifadelerini kullandi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas sel bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yavas, “1200 noktadan ihbar geldi. Ama sehrin diger taraflarinda damla yok. Iklim degisikligi sebebiyle yagislar uzun sürüyor. Lokal yagiyor. Buna göre yenide tedbir almak durumundayiz. Basimiz sag olsun hepimize geçmis olsun” dedi.



“Caninizi kurtarin dedim”

Sel baskininda evi sular altinda kalan Adnan Ceylan, “Her yagmurda böyle oluyor. Ben is yerindeydim. Esim bana yagmur yagdigini söyledi.

Kapinin ve pencerenin kirildigini söyledi.

Ben de çocugu al çik dedim. Caninizi kurtarin dedim. Ev kullanilmaz durumda” diye konustu.



Ankara’nin bazi ilçelerinde cadde ve sokaklar göle döndü

Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazi araçlar sulara gömülürken, sürücüler göle dönen yollarda zor anlar yasadi. Birçok evi ve dükkani su basti. Vatandaslar su basan dükkanlarini ve evlerini kendi imkanlari ile bosaltmaya çalisti. Belediye ve itfaiye ekipleri ise çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA