Hakkari'de 'Hac Hazirlik Kursu' Düzenlendi

Diyanet Isleri Baskanligi ve seyahat acentelerinin organizasyonlariyla hacca gitmek üzere kesin kayit yaptiran vatandaslara yönelik “Hac Hazirlik Kursu” düzenlendi.

Hakkari'de 'Hac Hazirlik Kursu' Düzenlendi
Hakkari Il Müftülügü tarafindan Haci Sait Camisi’nin toplanti salonunda düzenlenen kursa Hakkari il merkezi ve Çukurca ilçesinde kayit yaptiran vatandaslar katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan kursun açilisinda konusan Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu, “Koronavirüs salgini nedeniyle iki yildir ara verilen hac ibadetinin yeniden baslayacak olmasinin heyecanini yasiyoruz. Bu firsati bizlere yeniden bahseden Yüce Allah’a sükürler olsun. Hac, mali ve bedeni durumu müsait her Müslüman’a farz olan mesakkatli bir ibadettir. Milyonlarca insanin hasretle bekledigi bu mukaddes yolculuga hak kazanan az sayida kisiden biri olmanin mutlulugunu yasamaliyiz. Yüce Allah’in bize sundugu bu firsati güzel degerlendirmeliyiz. Günlerimizi alisveris yaparak degil, mümkün oldugunca ibadetle geçirmeliyiz. Kalacagimiz otellerde, servis ve diger toplu yasam yerlerinde insanlari rahatsiz edecek tutum ve davranislardan uzak durmaliyiz. Hac öncesi ve sonrasi yasantimizda bir takim degisiklikler olmasi gerektigini unutmamaliyiz. Eskisinden daha çok hayir hasenata yönelerek insanlarin kalbini kazanmaya çalismaliyiz. Rabbimizin hosnut oldugu amelleri yapip, yasaklarindan uzak durmaliyiz" seklide konustu.

Kaynak: İHA