Bodrum Katta Çikan Yanginda 1'I Hamile 2 Kisi Zehirlendi

SAMSUN – Samsun’da 5 katli bir binanin bodrumunda çikan yanginda 1’i hamile 2 kisi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldirildi.

Bodrum Katta Çikan Yanginda 1'I Hamile 2 Kisi Zehirlendi
Olay, Ilkadim ilçesi Cedit Mahallesi Ebusuud Caddesi üzerinde bulunan 5 katli bir apartmanin bodrumunda saat 00.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içerisinde kagit ve geri dönüsüm malzemelerinin bulundugu bodrum, henüz belli olmayan bir nedenden dolayi yanmaya basladi.

Alevlerin büyümesi üzerine mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdikten sonra yanginin yaninda bulunan otomobilin soför camini kirarak 06 GH 068 otomobili alevlerden uzaklastirdi. Ardindan alevlere yangin tüpü ve hortumla müdahale edilerek yanginin üst katlara siçramasi engellendi.

Ihbar üzerine yangin yerine hemen intikal eden Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, yangina müdahale etti. Yanginda üst katlarda bulunan bir hamile kadin ve 7 yasindaki çocuk dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen 2 kisi olay yerine gelen ambulansta ilk müdahaleleri yapildiktan sonra Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Duyduklari sesle yangin yerine kostuklarini belirten mahalle sakinleri, "Önce bir ses duyduk. Yangin oldugunu gördük. Çevredekiler yangin tüpü ve hortumla müdahale etti. Bir de yanginin hemen yaninda otomobil vardi. Onu da uzaklastirdilar. Sonra da itfaiye gelip müdahalede bulundu" ifadelerini kullandilar.

Yangin, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yanginin kesin çikis nedeniyle ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA