Binali Yildirim'dan 'Esprili' Açilis Açiklamasi 'Ali'ye Kötü Haber Var'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, anaokulu açilisinda espri yaparak, "Bugün günlerden Cuma, Ali’ye kötü haber var. Ali evladim, okullar yazin da açik kalacakmis. Çok sevdigin Milli Egitim Bakani açikladi" dedi.

Binali Yildirim'dan 'Esprili' Açilis Açiklamasi 'Ali'ye Kötü Haber Var'


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, esi Semiha Yildirim, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile esi Nebahat Özer, Türk Kizilay’in "81 Il 81 Anaokulu Projesi" çerçevesinde Çankiri’da hayirseverler tarafindan yaptirilan Haci Mehmet Üner Kizilay Anaokulu’nun açilisina katildi.

Törende konusan Yildirim, "Ali’ye kötü haber var. Ali evladim, okullar yazin da açik kalacakmis. Çok sevdigin Milli Egitim Bakani açikladi" sözleriyle davetlileri güldürdü.

"Besikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ hadisinin geregini yapiyoruz"

Milli Egitim Bakanliginin okul öncesi egitimde büyük bir hamle baslattigini ifade eden Yildirim, sunlari kaydetti: "Aslinda sizin yaptiklariniz, bizim yaptiklarimizin zekati ölçüsünde. Amaç burada bu isin farkindaligini olusturmak. Hani Peygamber Efendimiz diyor ya; ‘Besikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.’ Iste o hadisin geregini yapiyoruz. Bizim dönemimizde birakin okul öncesi egitim, okul çagindaki egitim bile imtiyazli bir isti. Önümüzdeki birkaç yil içerisinde yapilacak anaokullari, anasiniflariyla, okul öncesi 3, 4, 5, yasinda ayni oranlara tasiyacagiz. Az önce Bakanimiz açikladi.

Esasinda okul öncesi yavrularimizin kisilik olusumu, aliskanliklarinin gelismesi, arkadasliklarinin gelismesi ve birçok sosyallesme konusunun bu dönemlerde oldugu hani ‘agaç yasken egilir’ atasözümüzün geregi olarak bu yaslarda kazanilan aliskanliklar daha sonraki yillarda kisilik özelliklerini olusturuyor."

"20 yildir hizmet ediyoruz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere 20 yildir hizmet ettiklerini ifade eden Yildirim, "Bakanligimin ilk yillarinda Ankara’dan Çankiri’ya Kastamonu’ya gitmek meseleydi. Bakusveli, Tekebeli, In Dagi, Ilgaz Dagi’na giderken korkulu rüyalar gördügünüz geçitle ve kasisli yollardan ibaret. Elhamdülillah bugün bunlar geride kaldi. Çankiri, Kastamonu’ya kapi komsusu oldu. Çankiri’nin ayrica bir baska önemi de var. Benim dünümün de memleketi. He ne kadar bize Kastamonuluyuz deselerse de gelini aldiktan sonra da Seda’nin Çankirili oldugunu anladik. Bu da güzel oldu. Önce Kastamonu’nun islerini, sonra da Çankiri’nin islerini yaptirdilar. Böylece iyi bir taktik izlediler. Memleketimizin isleri için basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere 20 yildir çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA