Sultangazi'de Kurban Pazari Kuruldu

Sultangazi Belediyesi, vatandaslarin rahat ve huzurlu bir sekilde kurban alisverisini yapmasi için bu senede pazar alani olusturdu. Pazarin gözdesi haline gelen 1 ton 500 kilogram agirliginda ve 120 bin TL degerindeki ‘Ates’ isimli dana ise yarismaya hazirlaniyor.

Sultangazi'de Kurban Pazari Kuruldu
Sultangazi’de Belediye tarafindan vatandaslarin daha rahat ve güvenlik bir ortamda kurbanliklarini almalari için kurulan pazar alani, bu sene de olusturuldu. Vatandaslarin satis noktalarini gezerek alisveris yapmalari için hazirliklar tamamlandi. Cebeci Mahallesi’nde kurulan kurban pazarina vatandaslarin rahat bir sekilde ulasabilmeleri ve giris çikislarda yogunluk yasanmamasi için ikinci bir yol yapildi. Sultangazi Belediyesi farkli illerden getirilen kurbanliklarin sahiplerinin ihtiyaçlarini karsilanmasi için dinlenme alanlari, dus, tuvalet, kantin ve zaman geçirebilecekleri için alanlar olusturdu. Öte yandan Sultangazi Belediyesi tarafindan düzenlenecek olan ‘En Güzel Kurban Yarismasi’nin hazirliklari da sürüyor. Pazarin gözdesi haline gelen 1 ton 500 kilogram agirliginda ve 120 bin TL degerindeki ‘Ates’ isimli dana ise yarismaya hazirlaniyor.

“Veteriner saglik raporlarini kontrol ediyoruz, uygun olmayan hayvanlar alinmiyor”

Sultangazi Belediyesi Veteriner Isleri Sefi Veteriner Hekim Soner Bozkurtlar, "Bu yil kurban satis alanimizda 90 çadirimiz kuruldu. 80 tanesi büyükbas 10 tanesi ise küçükbas hayvanlar için düsünüldü. Belediyemizin veteriner isleri sefligi olarak hayvanlarin giris esnasinda evrak kontrollerini ve veteriner saglik raporlarini kontrol ediyoruz. Uygun olmayan hayvanlar içeriye alinmiyor. Ilçe tarim müdürlügümüz tarafindan küpe numaralari kontrol ediliyor. Tüm hayvanlarin kurban vasfi tasiyip tasimadiklari birimimiz tarafindan kontrol ediliyor. Kara sinek çalismasi mücadelemizi en yüksek sekilde verim almaya dayanarak burada gerçeklestirecegiz. Bunun disinda ilgili müdürlüklerimiz yine alanda temizlik, dezenfeksiyon çalismalarini sürdürüyor. Hayvan giris çikis esnasinda kontrol saglayan birçok birimimiz var bütün belediye çalisanlari olarak burada en iyi sekilde hizmet verecegimizi düsünüyorum ve tüm vatandaslarimizi Sultangazi Belediyemizin kurbanlik satis alanina bekliyoruz" dedi.



1 ton 500 kilogram ‘Ates’ isimli dana 120 bin TL ile satisa çikarildi

Üç kusak kasap oldugunu söyleyen Türkiye Kasaplar Federasyonu Istisare Bölge Baskan Vekili Veysel Günal, "Istanbul tarihi 3. kusak kasabim dededen, babaya, ogula ve toruna kadar meslegimize devam ediyoruz. Babam 86 yasinda kasapliga devam ediyor. Bu sene Allah nasip ederse Ates isimli danamiz ile yarismaya katilacagiz. Sultangazi’de geçen sene Sampiyon isimli danamiz ile yarismaya katilmistik. Bu sene ise onun babasi olan Ates ile geldik. 1 ton 500 kilo agirligindaki danamiz podyuma çikacak fiyati ise 120 bin TL insallah yarismada ise birinci olacak Rabbim utandirmasin" dedi.

Kastamonu’dan geldigini belirten Erdal Karabakal, "70 adet kurbanlik ile geldik suan hayvanlarin yorgunlugunun gitmesi için yikiyoruz ve temizliyoruz" dedi.

Emin Karabakal ise "12 saatlik yoldan geldik hayvanlar yolda yoruldular ve yattilar o nedenle temizliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA