Rusya'nin Ukrayna'daki AVM'ye Düzenledigi Saldirida Can Kaybi 10'A Yükseldi

Poltava Bölgesi Askeri Yönetim Baskani Dmytro Lunin, Rusya’nin Ukrayna’nin Kremençuk kentindeki AVM’ye düzenledigi saldirida can kaybinin 10’a, yarali sayisinin ise 40’a yükseldigini açikladi.

Rusya'nin Ukrayna'daki AVM'ye Düzenledigi Saldirida Can Kaybi 10'A Yükseldi
Rusya’nin Ukrayna’nin Kremençuk kentindeki AVM’ye düzenledigi füze saldirisinda can kaybi artiyor. Poltava Bölgesi Askeri Yönetim Baskani Dmytro Lunin yaptigi açiklamada, AVM’ye düzenlenen saldirida can kaybinin 10’a, yarali sayisinin ise 40 yükseldigini aktardi.

Ingiltere, ABD ve BM’den kinama

Ingiltere Basbakani Boris Johnson yaptigi açiklamada, Kremençuk’taki AVM saldirisini kinayarak, "Bu dehset verici saldiri, Rus liderin vahset ve barbarliginin derinligini bir kez daha gösterdi. Bir kez daha düsüncelerimiz Ukrayna’daki masum kurbanlarin aileleriyle birlikte. Putin, davranisinin G7 ülkelerinin, Ukrayna’nin yaninda durma kararliligini güçlendirmekten baska bir ise yaramayacaginin farkina varmali" dedi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken yaptigi açiklamada, "Dünya, bugün Rusya’nin kalabalik bir Ukrayna alisveris merkezini vuran füze saldirisindan dehsete düstü” ifadelerini kullanarak, ABD’nin Ukrayna’yi desteklemeye devam edecegini ve Rusya’dan hesap soracagini yineledi.

Birlesmis Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise saldiri hakkinda, "En hafif tabirle içler acisi" ifadelerini kullanarak, “Alisveris merkezleri ve siviller de dahil olmak üzere her türlü sivil altyapi asla hedef alinmamalidir” dedi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, söz konusu AVM’de binden fazla kisinin bulundugu öne sürmüstü.
Kaynak: İHA