PKK Operasyonunda Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Gözaltinda

Adana’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yapilan operasyonda aralarinda Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi ve HDP Il Es Baskanlarinin da oldugu 38 kisi hakkinda gözalti karari verildi.

PKK Operasyonunda Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Gözaltinda
Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce PKK/KCK’nin Çukurova bölge yapilanmasinin eylem ve faaliyetlerinin tespit ve desifre edilmesine yönelik çalisma yapildi. 38 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

HDP Adana Il Es Baskanlari Mehmet K. ile Helin K. ve Seyhan Belediyesi Baskan Yardimcisi Funda B.’nin de aralarinda bulundugu süphelilerin yakalanmasi için sabahin erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

Özel harekat polisleri evlerin kapilarini koç baslariyla kirip içeri girdi. Polis sahislari yere yatirip etkisiz hale getirerek, gözaltina aldi. Operasyonda, HDP Adana Il Es Baskanlari Mehmet K. ile Helin K. ve Seyhan Belediyesi Baskan Yardimcisi Funda B.’nin de aralarinda bulundugu çok sayida zanli gözaltina alindi. Polis Seyhan Belediyesinde baskan yardimcisinin odasinda da arama yapti. Polisin aramasi hala devam ediyor.

Funda B., basin mensuplarinin ’neden gözaltina alindiniz’ sorusuna, “Siz daha iyi bilirsiniz” yanitini verirken, basin mensubunun ’PKK operasyonunda gözaltina alindiniz’ demesi üzerine “O sizsiniz” diye tepki gösterdi. Süpheliler adli tipta saglik kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA