MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya Açiklamasi 'Türkiye Kurulan Yeni Dünya Düzeninde Iddia Sahibi'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlut Karakaya Adana’nin Feke ilçesinde katildigi ilk kez düzenlenen Tapan Lavanta ve Turizm Festivalinde Adanalilara seslendi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya Açiklamasi 'Türkiye Kurulan Yeni Dünya Düzeninde Iddia Sahibi'
MHP’li Karakaya, Türkiye’nin kurulan yeni dünya düzeninde iddia sahibi oldugu belirterek, Türkiye’ye karsi yürütülen kampanyalarin sebebinin Türkiye’nin söz sahibi olmasinin istenmemesi oldugunu ifade etti.

Hafta sonu Adana’nin Saimbeyli ve Feke ilçelerinde gerçeklestirilen Saimbeyli Kiraz Festivali ve Feke Tapan Lavanta festivaline katilan MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya Türkiye’nin hedef alinmasinin sebebinin yeni dünya düzeninde söz hakki verilmek istenmemesi olduguna deginerek açiklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin selami ve sevgilerini ileten MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, “Sayin genel baskanim Dr. Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini siz degerli Adanali hemserilerime iletiyorum. Allah sizden ve kendisinden razi olsun” dedi.

“Türkiye kurulan yeni dünya düzeninde iddia sahibi”

Türkiye’nin önemi bir süreçten geçtigini ifade eden Prof. Dr. Mevlüt Karakaya “21. yüzyilda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye bu kurulan yeni dünya düzeninde gerçekten iddia sahibi ülkelerin basinda geliyor. Birinci Dünya Savasi’nda yenik sayildik ve o dönemde kurulan dünya düzeninde bir etkimiz olmadi. Ikinci Dünya Savasi’ndan sonra yine Ikinci Dünya Savasi’nin galipleri, yeni dünya düzenini kurdular. Orada da bizim bir söz sahibi olmamiz söz konusu olmadi. Soguk savas dönemi küresel küresellesme dönemi. Ama bugün dünyaya baktigimizda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye, kurulan yeni dünya düzeninde iddia sahibi” diye konustu.

“Bugünkü Cumhurbaskanligi hükümet sistemi gerçekten demokrasi açisindan bakildiginda diger sistemlerle mukayese edilmeyecek ölçüdedir”

Türkiye ile ilgili bugün bizimle ugrasmalarinin sebebi ve birçok konuda Türkiye’de sanki eksiklikler, yanlisliklar varmis gibi lanse edilmesinin sebebinin yeni kurulan dünya düzeninde Türkiye’yi disari çikarmak, diyen Karakaya , “Biliyorsunuz, Suriye’deki operasyonlar bizim bekamiz, güvenligimiz içindir. Bugün burada bizim misafirimiz olan dört milyona yakin Suriyelinin günü geldiginde saglik içerisinde selametle kendi topraklarinda güven içinde yasamalarini saglamak, insanlik içindir. Tarihten ecdadimizdan bize kalan misyonun geregidir. Dolayisiyla bugünkü Cumhurbaskanligi hükümet sistemi gerçekten demokrasi açisindan bakildiginda diger sistemlerle mukayese edilmeyecek ölçüdedir” dedi.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile ilgili açiklamalarini sürdüren Prof. Dr. Karakaya, “Geçmiste sadece milletvekilini seçen Adanalilar, hükümeti ve Cumhurbaskanini milletvekili üzerinden seçiyordu. Milletvekilini artik Fekeli seçiyor, Adanali seçiyor, milletvekili hükümeti seçiyor. Cumhurbaskanini seçiyor. Bugün ise Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nde önümüze gelen iki sandikla Cumhurbaskanini ve onun üzerinden hükümeti Fekeli, Adanali dogrudan dogruya seçiyor. Milletvekilini de ayni sekilde. Dolayisiyla geçmiste Meclisteki temsil oranlari yüzde ellilere kadar düsmüstü. Bu sistemle birlikte bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsil oranimiz yüzde 97, 98 seviyelerinde. Hükümet dogrudan dogruya, halk tarafindan seçilmekte. Bu sistem gerçekten dünya konjonktürün de içinde dikkate aldigimizda ülkemizin gelecegi bekasi, kalkinmasi için son derece önemli." ifadelerini de sözlerine ekledi.

"2023 gelecegimiz için çolugunuz çocugunuz için son derece önem arz ediyor"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Daha adil bir dünya mümkün” sözlerinin önemine deginen MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, “Adanalilar, Fekeliler bunun farkinda olduguna inaniyoruz. Bizim misyonumuz çok daha farkli. Tarihten gelen bu cografyayi bize yapan ecdadin bize yükledigi, biraktigi o misyon, bize gösterdigi o vizyon, o kizil elma farkli bir olaydi. Bundan dolayidir ki Devlet Bahçeli insanligin huzura ihtiyaci var diyor. Cumhurbaskani insanligin bütün alemin, bütün dünyanin bunu bir kitap haline getirip parti siyaset belgesi sekline dönüstürüyor. Bunun için Sayin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan diyor ki ’Daha adil bir dünya mümkündür’. Bunu kitap haline getiriyor ve yeni kurulacak dünya düzeninde iddia sahibi olduklarini ortaya koyuyor. Iste budur Cumhur Ittifaki’ni da farkli kilan. Cumhur Ittifaki’ni 15 Temmuz gecesinde sela sesleri arasinda siz Türk milleti kurdu. Allah hepinizden razi olsun. 2023 bu anlamda gelecegimiz için, çolugunuz çocugunuz için son derece önem arz ediyor ve bunun farkinda bilincinde oldugunuzu da bugün bu alanda, bu sahada göstermenizden dolayi da son derece mutlu olduk” dedi.

Kaynak: İHA