IBB'nin Metrobüs Hattindaki 'Beyaz Yol' Çalismasi Basladi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, metrobüs hatti için “Beyaz Yol” uygulamasina basladi. Bu uygulamada asfalt kaplama yol, özel reçeteli beton ile degistirilerek, yoldaki dezenformasyonun önüne geçilecegi ögrenildi.

IBB'nin Metrobüs Hattindaki 'Beyaz Yol' Çalismasi Basladi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, daha güvenli ve tasarruflu metrobüs hatti için “Beyaz Yol” uygulamasina basladi.

Bu uygulama çerçevesinde metrobüs hattindaki asfalt kaplama yol özel reçeteli beton yol ile degistirilecek. Bu degisim ile yoldaki dezenformasyonun önüne geçilecek ve 21 yil boyunca yoldaki bakim asgarî orana düsürülecek.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) birimleri uygulamaya Cevizlibag-Yenibosna hattinda saat 00.00 siralarinda basladi.

Metrobüs hattinda baslayan degisim çalismasinin Eylül ayinda bitmesi öngörülürken, bu degisim süreci içerisinde metrobüs hattinda hiçbir aksama ve kesinti yasanmamasi için IBB ekipleri önlemlerini aldi.

Bir Durak Tersine Aktarma

IETT, çalisma olan istasyonlar arasindaki ulasimin nasil ilerleyecegi konusunda resmi internet sitesinden duyuru yapti. Duyuruda, “Çalisma olan istasyonlarda inis-binisler olmadan diger istasyona geçilecek. Karsi yola yönlendirilip dönüs hattindan Istanbullular aktarmayla kendi istasyonuna ulasmis olacak. Istasyon basina çalisma sadece iki gün sürecek. Yani çalisma sebebiyle yolculukta bir aksama yasanmayacak. Yolcunun sadece bir durak gidip, karsi yönden geri dönmesi, ya da devam edecegi güzergah için istedigi metrobüse binmesi gerekecek. Çalismanin oldugu istasyonu metrobüsler pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamette ücretsiz olarak aktarma yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatirlatilacak. Duraklarda yönlendirme tabelalari olacak.” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA