Ayvalik'ta Deniz Seviyesi Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pandemi döneminin ardindan Datça’dan Balikesir’in Ayvalik ilçesine tasinan Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali, dolu dolu 4 günlük programinin ardindan müthis bir final ile sona erdi.

Ayvalik'ta Deniz Seviyesi Tiyatro Festivali Sona Erdi
Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Ayvalik Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivalin son gününde; Ayvalik Belediyesi’ne ait Büyükpark alanina kurulan stantlarda sokak sanatçilarin gösterimleri ve ardindan da, “Bahset Tanrisi” isimli oyun sahne aldi.

Ünlü oyuncular; Güven Kiraç, Binnur Kaya, Levent Ülgen ve Dolunay Soysert’in rol aldigi oyunda; çocuklarinin kavgalarinin ardindan orta yolu bulmak üzere bir araya gelen ebeveynlerin öyküsü eglenceli bir dille konu edildi.

Amfi tiyatroyu dolduran binlerce tiyatro severi kahkahaya bogan oyunun sonunda, usta sanatçilar dakikalarca ayakta alkislandi.

Oyunun ardindan Dolu Kadehi Ters Tut grubunun verdigi konser ise genç müzikseverler tarafindan yogun ilgi gördü.

Ayvalik’ta ilk kez düzenlenen Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali ile ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, festivalin önümüzdeki yillarda da devam edecegini müjdeleyerek, “Çünkü gördük ki; festival programi bünyesinde gerçekten Ayvalik’a yakisan etkinlikler oldu. Gün içerisinde atölyeler ve sehrin dört bir yanina yayilmis olan çocuk oyunlari gösterilerinin yani sira aksamlari amfi tiyatrodaki yetiskinlere yönelik tiyatro oyunlari ve ünlü müzik gruplarinin konserleriyle festival programi dolu doluydu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Festival süresince etkinlikleri takip eden ve bir oyunda da rol alan ünlü oyuncu Firat Çelik de yaptigi açiklamada, “Gerçekten çok güzel bir festivalin sonuna geldik. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Çünkü çok güzel oyunlar seyrettik. Eglenceyi ve kültür-sanati, konserlerle birlikte bulusturmak harikaydi. Çocuklara yönelik oyunlar ve tiyatro atölyelerin var olmasi ise beni çok mutlu etti. Emegi geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir festival oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA