30 Santimlik Miyomdan ANKA'da Kurtuldu

Rutin kontrolleri sirasinda 30 santimlik miyom oldugu belirlenen 44 yasindaki Yasemin Çelik, Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Baris Agar’in yapmis oldugu basarili ameliyat sonrasi sagligina kavustu.

30 Santimlik Miyomdan ANKA'da Kurtuldu
Kasik agrisi ve kabizlik sikayeti yasayan 44 yasindaki Yasemin Çelik, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne basvurdu. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Baris Agar tarafindan muayene edilen Çelik’in yapilan tetkiklerinde rahminde 30 santimlik miyom tespit edildi. Zaman kaybetmeden ameliyata alindan Çelik’in rahmindeki 30 santimlik miyom, Op. Dr. Agar tarafindan gerçeklestirilen basarili ameliyatla alindi.

“Aralikli zamanlarda muayene olmadigim için pismanim”

Operasyonun ardindan sagligina kavusan Çelik, “Ablamla beraber hastaneye gelerek kadin dogum klinigine muayene olmak istedim. Hayatimi olumsuz yönde etkilemese de kasik agrisi ve kabizlik sikayeti yasiyordum. Agrilarim sürekli olmadigi için önemsemedim. Fakat muayeneden sonra aralikli zamanlarda muayene olmadigim için pisman oldum. Doktorum Baris Agar, rahmimde miyom oldugunu söyleyerek, ameliyat olmam gerektigini söyledi.

Son derece konforlu ve çok basarili geçen islem sonrasinda kisa sürede iyilestim. ANKA Hastanesi’ne, Dr. Baris Agar ve ekibine gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür ederim. Allah onlardan razi olsun.” diye konustu.



“Rahmi temizledik”

Riskli olan operasyonu basari ile gerçeklestiren Op. Dr. Baris Agar ise, hastanin durumu ve operasyon ile ilgili, “Hastamiz bize basvurdugunda uzun süredir kasik agrisi, kabizlik sikayetleri oldugunu dile getirdi. Hastanemizde yapilan tetkikler sonucunda rahminde 30 santimlik miyom oldugunu tespit ettik. Karninda sislik vardi. Miyom, üreter ve bagirsaklara baski yapiyordu. Miyom artik ele geliyordu. Ameliyatla miyomu alip, rahmi temizleyerek, hastamizin yeniden sagligina kavusmasini sagladik” ifadelerini kullandi.

Kadinlarin yüzde 20-25’inde görülebiliyor

Miyomun kadinlarin yüzde 20-25’inde görülebildigine dikkat çeken Op. Dr. Agar, “ Kadinlarda bazen siskinlik, agri, kanama, kabizlik gibi belirtileri olan miyom, en sik rastlanan iyi huylu tümördür. Miyomlar siklikla fizik muayenede saptanir. Büyüklügüne göre belirtiler de degiskenlik görülebilir. Bazen de hiçbir semptom vermeden büyüyebilir. Bu nedenle yilda bir kez jinekolojik muayenenin önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA