Yerel Medya Meclisi Adiyaman'da Toplanti

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yerel Medya Meclisi Adiyaman’da toplanti düzenledi.

Yerel Medya Meclisi Adiyaman'da Toplanti
Düzenlenen toplantinin gündem konusu, TBMM gündeminde olan yeni medya yasasi oldu.

Toplantida konusan KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim, daha çok internet yayinlarinin düzenlenmesini içeren yasa tasarisinin komisyonda tekrar görüsülecek olmasinin olumlu oldugunu söyledi.



Baskan Dim, “20 Yildir bu yasanin çikmasi için mücadele verdik. Internet yayinciliginin yasal zemine oturtulmasi beklentimizdi. Kaldi ki, KGK olarak kardes kurulusumuz Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF) araciligiyla yasaya yönelik öneri ve görüslerimizi yazili olarak muhataplarina ilettik. Taleplerimiz önemli ölçüde yasa tasarisinda yer aldi. Yasa tasarisinin geneline olumlu yaklasiyoruz. Ancak, birkaç maddesine yönelik çekincelerimiz var. Onlari da üyelerimizle istisare ederek ortak bir görüs halinde kamuoyuyla paylasacagiz.

Üç kurusa bir domain alip site kurup tetikçilik yaparak gazeteci diye ortalikta dolasanlarin önüne geçilecek. Elinde telefon sosyal medya hesabi üzerinden gazeteci kimligi adi altinda yasanan tehdit, santaj, dezenformasyon ve rezilliklere tanik oluyoruz. Bu durum meslegimize zarar veriyor. Toplum onlari da gazeteci gibi algiliyor. Bu mecralarin denetlenmesinden gerçekten bu isi profesyonelce yapan bizler neden rahatsiz olalim.

Geleneksel medyanin dijital gelecege kendisini hazirlamasi gerekiyor. Bu yasayla birlikte dijital dönüsüm daha büyük bir süratle gerçeklesecektir. Bugün iletisim fakültelerinin pek çogunda dijital medya konusunda bölümler yok gibi bir sey. Bu konuda bir rapor hazirliyoruz. YÖK’e basvurarak internet gazeteciligine kalifiye eleman yetistirecek bölümlerin tüm fakültelerde acilen açilmasini isteyecegiz” dedi.

Yaklasik 30 ilden katilim saglayan gazetecilerin yer aldigi toplantida katilimcilar yapilan konusmalarin ardindan tek tek konusarak düsüncelerini dile getirdi.
Kaynak: İHA