Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi'nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Antalya’nin Kas ilçesi ile Yunanistan’in Meis Adasi arasindaki 7.1 kilometrelik parkurda düzenlenen 16. Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi'nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Kas Belediyesi tarafindan bu yil 23.’sü düzenlenen ve pandemi nedeniyle 2 yildir ara verilen Likya Kas Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde, ’2 ülke, 1 yaris’ sloganiyla Kas-Meis Yüzme Yarismasi düzenlendi.

Bu yil 16. kez yapilan yarisa 8 ülkeden 125 sporcu katildi.

Sabah erken saatlerde Yunanistan’in Meis Adasi’na teknelerle hareket eden yarismacilar, sabah 09.00’da denize atlayip, Kas ilçesine dogru kulaç atmaya basladi.

Rüzgari arkalarina alan yarisçilar, zorlu ve uzun parkurda finise ulasabilmek için kiyasiya yaristi.

Tüm sporcularin sudan çikmasinin ardindan ödül töreni düzenlendi.

Törene Kas Kaymakami Saban Arda Yazici, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, siyasi parti temsilcileri ve sporseverler katildi.

Genel klasman erkeklerde 1 saat 44 dakika 3 saniye derecesiyle Emrah Bekir Gemicioglu birinci olurken, 1 saat 52 dakika 16 saniyeyle Alper Gezmis ikinci, 2 saat 3 dakika 16 saniyelik derecesiyle de Orkun Özen üçüncü oldu. Kadinlar genel klasmanda ise Seda Banli 2 saat 21 dakika 49 saniyeyle birinci, Zeliha Batay 2 saat 27 dakika 44 saniyeyle ikinci ve Asli Keçelioglu da 2 saat 32 dakika 42 saniyeyle üçüncü oldu.

Genel klasman ve yas kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA