Türkeli'ye Yeni Bir Mahalle Katiliyor

Sinop’un Türkeli ilçesine bagli Gündogdu köyü Yali Küme Evleri mevkisinin ilçe merkezine bagli mahalle olmasiyla ilgili yapilan halk oylamasinda, sandiktan ’evet’ oyu çikti.

Türkeli'ye Yeni Bir Mahalle Katiliyor
Ilçeye bagli Gündogdu köyü Yali Küme Evleri mevkisinin ilçe merkezine mahalle olmasi ile ilgili 26 Haziran Pazar günü halk oylamasi yapildi.

Türkeli Ilçe Seçim Kurulunca yapilan halk oylamasinda, Yali Küme Evleri mevkisine kayitli seçmenden, 32’si oy kullandi. 29 kisi Türkeli’nin mahallesi olmak için yüzde 90.6 oy oraniyla ’evet’ derken, 3 kisi ’hayir’ oyu kullandi.

Türkeli Belediye Baskani Veysel Sahin, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, "Gündogdu Yali Küme Evleri mevkisi bizim için, Türkeli için önemli bir yer. Cografi anlamda çok güzel bir köyümüz. Türkeli’nin sahil yolu projesi ile birlikte ilçeyle bütünlesecek bir bölgemiz. Insallah resmi prosedürün tamamlanmasiyla birlikte artik Türkeli’nin yeni bir mahallesi olacak. Mahallemiz oldugunda belediye olarak her türlü destegi verecek, yol, su, imar planlamalari ve kamu yatirim alanlarini bölgeye getirecegiz. Ayni zamanda Türkeli’nin de vizyonunu degistirecek, ilçemizin vitrini olacak yerlesim bölgesi olacagini düsünüyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA