Tasan Deredeki Menfezler Yikildi, Üç Köyün Baglantisi Kesildi

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde siddetli saganak yagisinin ardindan derenin tasmasi neticesinde menfezlerin yikilmasi sebebiyle üç köyü birbirine baglayan yol göçtü.

Tasan Deredeki Menfezler Yikildi, Üç Köyün Baglantisi Kesildi
Kastamonu’nun Azdavay ilçesine bagli Basakçay köyünde 2021 yilinda sel afeti sonrasinda ulasimin saglanmasi amaciyla yapilan geçici menfez, siddetli saganak yagisin ardindan derenin tasasi ile yikildi. Menfezin yikilmasiyla üç köye baglanti saglayan yolda çöktü. Yer yer yagmur yagisinin devam ettigi bölgede menfezlerin yikilmasiyla üç köyün baglantisi ilçeyle kesildi.

“3 köyün baglantisi kesildi”

Yasanan sel sebebiyle 3 köyün baglantisinin kesildigini ifade eden Azdavay Il Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Cebeci, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamasinda sunlari kaydetti:

“Yagmur yagisi ve sel devam ediyor. 3 köyün baglantisi kesilmis durumda. Diger köylerden suana kadar bize gelen bilgilerde, ufak tefek sikintilar oldugu söyleniyor. Agir bir durum yok. En agir sikintinin yasandigi yer burasi. Geçtigimiz yil yasadigimiz sel afetinde de en büyük sikintinin yasandigi yerdi Basakçay yöresi. Burada yapilan geçici köprülerimiz vardi buralari da maalesef yagan yagmurdan kaynakli sel aldi. Vatandaslarimizin dikkatli olmalarini istiyoruz.”
Kaynak: İHA