Fatma Sahin, Hemsehri Dernekleri Festivali'nin Açilisini Yapti!

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, bu yil 6’ncisi düzenlenen Hemsehri Dernekleri Festivali’nde sehrinin kültürel ve yöresel güzelliklerini tanitan dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Fatma Sahin, Hemsehri Dernekleri Festivali'nin Açilisini Yapti!
Çesitli halk oyunlarinin sergilendigi festivalde, stantlari bir bir gezen Baskan Fatma Sahin, dernek üyelerinin hem türküler esliginde halk oyunlarini izledi hem de yöresel ürünlerini tatti.

Festivalin açilisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, festival çerçevesinde çok önemli misafirlerinin oldugunu belirterek, festivalde bulunan her bir dernegi, kültürel, geleneksel ve yöresel ürünleri dolayisiyla gök kusaginin renklerine benzetti.

Festival alaninda her bir sehre ait halk oyunlarinin sergilendigini anlatan Baskan Fatma Sahin, “Bu etkinlikte Baraklilarin acisi, Urfalilarin sira gecesi var. Zilgit sesleri var. Bu cografyadaki her sey her birimizin ortak kaderi. Ama biz artik sunu biliyoruz ki Ibn-i Haldun’un dedigi gibi, ‘Cografya kaderdir.’ Ben de diyorum ki, ‘Cografya karakterdir.’ Kader çabayi sever. Bu cografyanin çocuklari, artik aci çekmek zorunda degil. Bu cografyanin çocuklari dünyanin en güzel cografyasinda yasamak zorunda. Rabbim en güzelini bize vermis. Bereketli hilali vermis, Mezopotamya’yi vermis. Dogu Akdeniz’de açilan kapiyi vermis. Evliya Çelebi bütün dünyayi gezdikten sonra bu bölgeye geldiginde bu cografya için ‘Buralari anlatmaya ne kalem ne kelam yeter’ demis. Her seyin basi insan. Her seyin basi yetismis insan yani beseri sermaye. Modern dünyada sen, ben degil de biz variz algisiyla hareket edersek dünya için çok daha güçlü sözler söyleyebiliriz. Birlikte kuvvet var. Birlikte rahmet var dedigimizde bölgeye büyük bir rahmet ve bereket gelecek. Dernek temsilcilerine seslenerek bölgede tirnak tirnak çalisip büyük basarilar elde edilmesi gerektigini ifade eden Baskan Sahin, “Bu fistik kimin, bu üzüm kimin demek yerine, bu cografyadaki bütün varliklarin hepimize ait oldugunu benimsememiz gerekiyor. Bütün güzelliklerimiz her birimizin. Tesislerimizi tamamladik. Hanlarimizi hamamlarimizi tamamladik. Bütün güzelliklerimizi artik dünyaya tanitacak durumdayiz. Artik bütün dünyaya ‘Kesif için Firat’a gel, keyif için Firat’a gel’ diyebiliriz” dedi.

“Hepimiz ayni kilimin desenleriyiz”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, rahmetli siyasetçi Muhsin Yazicioglu’nun ‘Hepimiz ayni kilimin desenleriyiz’ sözleri ile konusmasina baslayarak, “Bugün burada bu stantlari gezerken bu sözün ne kadar dogru olduguna bir kez daha sahitlik ettik. Birlikte rahmet var. Birlikte is yaptigimiz müddetçe herkes kazaniyor. Bu bölgedeki herhangi bir sehrin fakirligi bir baska sehri zenginlestirmiyor. Biz, komsularimiz zenginlestikçe zenginlesiriz. Artik bölgesel kalkinma ön planda. Bölge olarak güçlendigimizde herkes bu basaridan istifade edecek. Pandemi dolayisiyla bu etkinliklere ara verilmisti, artik daha sik bu tarz etkinliklerde bulusma firsatimiz olacak. Bu etkinligin mimari Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e de tesekkür ediyorum. Burada coskulu bir hava var. Bize destek verip de burada yerini alan her bir komsuma mütesekkirim” seklinde konustu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyüksehir’in bu yil hemsehri dernekleri festivalinin 6’ncisini düzenledigini aktararak, “Bugün bu festivalde bölgenin bütün güzellikleri ile bulustuk. Bölgenin bütün renklerini bagrina basan sehrimizde birlik ve beraberlige bir kez daha sahitlik ediyoruz” dedi.

“Fatma Sahin, bölge için büyük bir sans”

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Hemsehri Dernekleri Festivali için güzel bir alana geldiklerini dile getirerek, “Festival alaninin her bir yerinde ayri bir güzel çiçek açmis. Her bir dernek ayri bir güzellikte. Az önce Fatma hanimla dolastik, her birine girdigimizde çikamiyorduk. Burada gönül dostu insanlar var. Her yöreye ait farkli damak tatlari var. Sunulan her ürünün sunumu o kadar güzeldi ki, hangisini anlatsak digeri eksik kalir. Bunlar sevgiyle yogurulmus seylerdir. Her birini tattigimizda tadi damagimizda kaldi. Her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Urfa ile Gaziantep arasinda 140 kilometrelik bir otoban mesafesi var ama bizim gönül dostlugumuzun arasinda hiçbir mesafe yok. Biz, Gaziantep ile biriz ve beraberiz. Bu iki sehirden birbirleri arasinda hiçbir rekabet kimse beklemesin. Bölgenin çatismaya degil, rekabete degil dayanismaya ihtiyaci var. Baskanimiz Fatma Sahin, bölgemiz için büyük bir sans. Baskanimiz dünyaya ismini duyurmus bir baskan” diye konustu.

Festivale, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, bölgedeki ilçe belediye baskanlari, belediye meclis üyeleri ve vatandaslar da yer aldi.
Kaynak: İHA