Çocuklar Yolu Kapatarak Yöneticilerinden Semt Sahasi Istedi

Adiyaman’da, mahallelerinde semt sahasi olmadigindan dolayi magdur olduklarini belirten çocuklar, yolu trafige kapatarak yöneticilerinden saha istedi.

Çocuklar Yolu Kapatarak Yöneticilerinden Semt Sahasi Istedi
Adiyaman merkez Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden yasi küçük çocuklar, mahalle muhtarligi önünde bir araya gelerek mahalle muhtarina mahalleleri için semt sahasi istediklerini belirtti.

Mahalle Muhtari Abdulrahim Aydin ile görüsen çocuklar daha sonra mahallede bir yolu trafige kapatarak Belediye Baskani Süleyman Kilinç’a seslenerek mahallelerine semt sahasi istediklerini söyledi.



Mahallede oynayacaklari yer olmadigini sokaklarda oynadiklari için her gün kaza tehlikesi yasadiklarini belirten çocuklar, “Belediye Baskanimi Süleyman Kilinç ve ilimizin yöneticilerinden mahallemiz için semt sahasi istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun” seklinde açiklamalarda bulundular.

Mahalle Muhtari Abdulrahim Aydin ise, yapmis oldugu konusmada, çocuklarin sürekli semt sahasi istedigini ve çocuklarin oynayacak alanlarinin olmadigini dile getirerek çocuklar için mahalleye saha istedigini vurguladi.

Yolu trafige kapatan çocuklar, yaptiklari açiklamanin ardindan yolu yeniden trafige açarak evlerine dagildilar.
Kaynak: İHA