Büyükakin Açiklamasi 'Cumhuriyet Bulvari, Kültür Ve Sanatin Açik Hava Adresi Oldu'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Büyükakin, “Cumhuriyet Bulvari, kültür ve sanat etkinliklerinin açik hava adresi oldu” dedi.

Büyükakin Açiklamasi 'Cumhuriyet Bulvari, Kültür Ve Sanatin Açik Hava Adresi Oldu'
Tahir Büyükakin, Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Bagimsiz Fotografçilar Toplulugu’nun ortaklasa düzenledigi ‘Cedit Mahallesi Kentsel Dönüsüm Fotograf Sergisini’ gezdi. Tarihi çinar agaçlarinin altinda sergilenen fotograflari tek tek inceleyen Büyükakin, “Burasi sadece yürüyüs yolu olmaktan çikti. Bir sergi alani yani kültür ve sanat etkinliklerinin açik hava adresi de oldu. Bunun yaninda insanlarin dinlendigi, sosyallestigi ve bulustugu bir nokta haline geldi” dedi.



“Böyle hayal etmistik”

Baskan Büyükakin, “Burasi sadece yürünüp gidilen bir yer olmayacak, burasi farkli yasam alanina dönecek demistik. Her anlamda baska bir konsepte gidecek demistik. Yavas yavas gittigini de görmeye basladik. Cedit’te yapilan kentsel dönüsümün ilk ayagi olan yikimlari ve oradaki hikayelerin anlatildigi anilarin unutulmamasi için bir fotograf sergisi yapildi. Emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum. Cumhuriyet Bulvarimizi böyle hayal etmistik, böyle olacagini biliyorduk. Yasam alani olmasi bizi çok mutlu ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA