Battalgazili Gençler Yaz Tatilini Doyasiya Yasayacak

Gençlerin teknoloji kullaniminin olumsuz etkilerini ortadan kaldirmak ve saglikli yasamalarina katkida bulunmak amaciyla, ‘Battalgazili Gençler Sporla Hayat Bulsun’ sloganiyla baslatilan yaz spor kurslari için açilis töreni düzenlendi.

Battalgazili Gençler Yaz Tatilini Doyasiya Yasayacak
Malatya Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Battalgazi Ilçe Müdürlügü tarafindan ‘Battalgazili Gençler Sporla Hayat Bulsun’ sloganiyla 11 bransta yaz spor kurslari açildi. Gençlerin saglikli yasamalarina katkida bulunmak, beden ve ruh sagligini korumak, teknoloji kullaniminin olumsuz etkilerini ortadan kaldirmak, beceri, koordinasyon ve motorik özelliklerini gelistirmek ve sorumluluk alabilen gençler yetistirmek amaciyla 8-18 yas grubu gençler ve çocuklar uzmanlar esliginde futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve yüzme gibi birçok bransta spor egitimleri alacak. Gençler, 2 ay sürecek olan yaz spor kurslarindan, ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Açilis töreni renkli gösterilere sahne oldu

Folklor Halk oyunlari ekibi, güres ve Tekvando takimlarinin gösterilerinin sergilendigi açilis töreni, renkli görüntülere sahne olurken, katilimcilardan da büyük alkis aldi. Battalgazi Kapali Spor Salonunda düzenlenen yaz spor kurslarinin açilis törenine; Malatya Valisi Hulusi Sahin, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan, Gençlik ve Spor Battalgazi Ilçe Müdürü Kasim Karaduman, Battalgazi Belediyesi Baskan yardimcilari, Battalgazi Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.



“Ögrencilerimiz güzel bir yaz geçirecek”

Battalgazili gençlerin güzel bir yaz sezonu geçirecegini ifade eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan, “Gençler Sporla Bulusuyor” etkinligine hepiniz hos geldiniz . Yaz sporlari okullari baslamasiyla birlikte spor aktivitelerimize devam ediyoruz. Yaklasik 11 bransta ögrencilerimizle güzel bir yaz sezonu geçirecegiz. Gençlige önem veren Battalgazi Belediye baskanimiz sayin Osman Güder ile birlikte gençlik için çalismalarimiz devam edecek. Katilan herkese sükranlarimi sunuyorum. Proje paydasimiz olan Battalgazi Belediyemize çok tesekkür ediyorum” dedi.



“ Gençler için üzerimize düseni fazlasiyla yapiyoruz”

Gelecegin teminati gençlerin her zaman yaninda olduklarini dile getiren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “2021-2022 yili okul sezonunda gayret sarf ettiniz. Yasamis oldugunuz yorgunlugunuzu da Battalgazi’de “Gençler Sporla Buluyor” etkinligiyle alacagiz. Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari ve gençlere verdigimiz büyük önem sonucunda, Battalgazi Belediyesi olarak bugüne kadar gençlerimizi sporla bulusturma adina üzerimize düsenin fazlasini yerine getirdik, getirmeye de devam edecegiz. Sizleri gelecege hazirlama noktasinda elimizden gelen çabayi sarf edecegiz. Sizlerin yeteneklerini ortaya çikarmak istiyoruz. Ama öncesinde sizinde kendinizi kesfetmeniz gerekiyor. Geçen yil yaklasik bin ögrencimizi kurslara tabi tuttuk. Bu yilda 2 binin üzerinde evladimizi birçok bransla bulusturup onlarin yeteneklerini göstermesi için gerek Gençlik Spor Il Müdürlügümüz gerekse Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügümüz çaba sarf etmis olacaklar. Özellikle teknolojinin ilerledigi son yillarda gençlerimizin sanal alemle iç içe oldugu bir dönemde biz, sizleri sporla bulusturmak amacindayiz. Yapmis oldugu sporla birlikte her bir ferdin kendine güveni gelecek. Kendini ifade etmis olacak. Bundan önce oldugu gibi bundan sonraki süreçte de her zaman Battalgazi Belediyesi olarak gençlerimizin yaninda olamaya devam edecegiz. Bu çalismanin Malatya’miza ve Battalgazi’mize hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.



“ Malatya’da yüzme bilmeyen kalmayacak”

Gençligin sporla daha dinç ve dinamik kalacagina vurgu yapan Malatya Valisi Hulusi Sahin, “Bugün Battalgazi’de Yaz Spor Kurslarini açmak için biraya geldik. Bu yazi insallah spor yaparak en iyi sekilde degerlendirecegiz. Sizleri tebrik ediyorum. Bu yaz bol bol spor yapin. Hem arkadasligini gelissin hem de vücudunuz gelissin. Mental olarak daha saglikli bir hale gelin. Elbette Bilgisayarla zaman geçireceksiniz. Ancak bunlar sizleri kendi kontrolü altina almasin. Spor birlikte hayatinizi dengeleyin. Malatya’da daha simdiden 30 bine askin basvuru var yaz kurslarina. Bizden bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hedefimiz çok daha fazlasina ulasmak. Daha yaz yeni basladi bu rakamlarin yükselecegine inaniyorum. Malatya yüzmede 20 bini geçti. 40 bin hedefine dogru gidiyor. Malatya’da yüzme bilmeyen kalmayacak hedefi üzerine devam ediyoruz. Basta Gençlik ve Spor Bakanligimiza, Battalgazi Belediyemize, Gençlik Spor Il Müdürlügümüze, hocalarimiza ve antrenörlerimize desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA