Bakan Kurum Açiklamasi 'Ülkemiz Son 20 Yilda Adeta Bir Çag Atladi'

Çankiri’da belde statüsünü yeniden kazanan Dodurga’da düzenlenen mitingde vatandaslara seslenen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Cumhurbaskanimizin liderliginde egitimden sagliga, tarimdan ekonomiye, savunma sanayiinden sehircilige kadar ülkemiz son 20 yilda adeta bir çag atladi. Bunu hep birlikte basardik. Bugün de dünyayi etkileyen salginla, ekonomik daralmayla, küresel terörle, iklim degisikligiyle mücadelemizi kararlilikla sürdürüyoruz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ülkemiz Son 20 Yilda Adeta Bir Çag Atladi'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Çankiri’nin Orta ilçesinde yeniden belde statüsünü kazanan Dodurga’da düzenlenen seçim mitinginde vatandaslara seslendi. Kurum, 3 Temmuz’da yapilacak olan seçimde AK Parti’nin Dodurga Belediyesi baskan adayi olacak Hasan Hüseyin Kasikçi’nin vatandaslara hizmet etmek için hazir oldugunu söyledi.



“Ülkemiz son 20 yilda adeta bir çag atladi”

Yasanan sorunlarin üstesinden vatandaslarla birlikte geleceklerini ifade eden Kurum, “Bizler yaptigimiz tüm projeleri, sizlerin hayir duasini almak için yapiyoruz. Su karsimdaki kardeslerimizin, yavrularimizin, çocuklarimizin gelecegi için insa ediyoruz, imar ediyoruz, gayret ediyoruz. Biz tek bir sey istiyoruz; yavrularimizin gelecege güvenle baktigi, annelerimizin, babalarimizin refah içinde, huzur içinde yasadigi, büyük ve güçlü Türkiye’yi insa etmek istiyoruz. Attigimiz her bir adimda, koydugumuz her bir tasta, gerçeklestirdigimiz her bir projede karari sizlerle birlikte aliyoruz. Birlikte uyguluyor ve nice esere birlikte imza atiyoruz. Büyük Türkiye’nin mimari Liderimiz, Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in söyledigi gibi, ‘bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette baskalari gibi makam ve mevki elde etmek için degil, millete ve memlekete hizmet etmek için bulunuyoruz.’ Bu düsturdan hareketle ilkemiz ‘halka hizmet, hakka hizmettir.’ Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, egitimden sagliga, tarimdan ekonomiye, savunma sanayinden sehircilige kadar ülkemiz son 20 yilda adeta bir çag atladi. Bunu hep birlikte basardik. Bugün de dünyayi etkileyen salginla, ekonomik daralmayla, küresel terörle, iklim degisikligiyle mücadelemizi kararlilikla sürdürüyoruz. Bütün dünya bu süreçte sikintiya girdi. Ama hamdolsun Cumhurbaskanimiz tüm sektörlerimize, tüm vatandaslarimiza destek olacak adimlar atti. Hiçbir vatandasimizi aç da, açikta da birakmadik. Nerede bir afet oldu, biz iki saat sonra Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla afet bölgesine gittik, vatandaslarimizin yarasini hizli bir sekilde sardik. Vatandaslarimiz, üreticimiz, sanayicimiz, çiftçimiz, bu süreçte sikintiya girdiler. Hep birlikte onlara verilmesi gereken destekleri verdik, vermeye de devam edecegiz. Bu zorluklarin üstesinden hep birlikte gelecegiz. Bunu hep birlikte basaracagiz” dedi.



“Insallah Dodurga yeni hizmetlere, yeni projelere, yeni eserlere doyacak”

Dodurga’da yapilmasi planlanan projelerle ilgili vatandaslara müjdeler veren Bakan Kurum, söyle konustu:

“Dodurga’da ne derler, ‘cevher yoktan çikmaz, pekten çikar.’ Dodurga hukuk mücadelesi sonucunda istedigini aldi. Yeniden belde oldu. Bu müjdeye müjdeyle karsilik vermek lazimdi. Bugün Dodurga’ya elimiz bos gelmedik. Iste sehrimize, beldemize hizmet edecek araçlar burada. Çevre düzenlemesi için verilen hibemizle birlikte, sirin beldemiz daha da güzellesmeye devam ediyor. Simdi bize düsen halkimizi, Dodurga’mizi, Çankiri’mizi müjdelerle sevindirmektir. Insallah Dodurga yeni hizmetlere, yeni projelere, yeni eserlere doyacak. Milletimiz ne istiyorsa biz onu yaptik, yapmaya devam edecegiz. Biz Dodurga’yi çok iyi biliyor, çok iyi taniyor, çok seviyoruz. Evet. Simdi de hepinizin merakla bekledigi müjdelerimize geçiyoruz. Hazir miyiz Bir; atil vaziyette olan belediye binamizla ilgili bir çalisma yürütecegiz. Dodurga’ya yakisir yeni bir belediye hizmet binasini sizlere armagan edecegiz. Hemserilerimiz burada, güvenli ve hizli hizmetler alacak. Yeni belediye binamiz hayirli ugurlu olsun.”

“2023’te Dodurga’da evlerimiz dogalgazla isinacak”

Dodurga’ya 2023’te dogalgaz gelecegini de belirten Bakan Kurum, “Iki; Orta ilçemizden buraya dogru bir dogalgaz hatti hazirligi süreci var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanimizla da görüstüm. Dodurgali gençlerimiz, annelerim, bacilarim, amcalarim artik kömür tasimayacak. Odunlarla soba yakmak zorunda kalmayacak. Dodurga’mizin havasi çok daha temiz olacak. Insallah 2023’te Dodurga’da evlerimiz dogalgazla isinacak. Dogalgaz projeleri tamamlanir tamamlanmaz, Dodurga’mizdaki tüm yollari da bastan asagi yenileyecegiz. 2023’te hem dogalgazimiz hem de yeni yollarimiz simdiden beldemize hayirli ugurlu olsun. Üç; insallah Dodurga’ya bir millet bahçesi kazandiracagiz. Içerisinde yürüyüs parkurlarindan bisiklet yollarina, mesire alanlarindan mescitlere, kafelerden spor alanlarina kadar birçok sosyal alanimiz yer alacak. Çocuklarimizin, gençlerimizin çimenlerde kosacagi, bisiklete binecegi millet bahçemiz simdiden hayirli ugurlu olsun. Dört, beldemizin tarihi ve kültürel birikimini çok iyi biliyoruz. Bu degerlerimizi ortaya çikaracak bir meydan düzenlemesi yapacagiz. Meydanin tam merkezine de kisin sicak bir ortamda yaren sohbetlerinin yapilacagi, çocuklarimiza, gençlerimize kadim kültürümüzün aktarilacagi, Çankiri’ya özgü yazma çöreginin, nokulun, tarhananin, keskegin ikram edilecegi bir Yaren Konagi insa edecegiz. Ince ekmek muskasini, hösmerimi burada afiyetle, huzurla, doya doya hep birlikte yiyecegiz. Burasi ayni zamanda bir aile yasam merkezi olarak; atölyelerden spor salonlarina ve dügün salonuna kadar pek çok islevi de görecek. Yeni meydan projemiz, Yaren Konagimiz Dodurga’miza hayirli ugurlu olsun. Bes; buradan büyük bir müjdeyi sizlerle paylasiyorum. Insallah TOKI’mizle Orta ve Dodurga’mizda kira öder gibi ev sahibi olabileceginiz sosyal konut projelerimizi baslatiyoruz. Orta ilçemize 150, Dodurga’miza 150 sosyal konut sözümüzü sizlere veriyoruz. Dodurga’da ev sahibi olmayan tek bir kardesimizi birakmayacagiz. Simdiden yeni yuvalarimiz, yeni dükkanlarimiz hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Dodurga’da kazanacagimiz bu zafer 2023 ve 2024 yilindaki seçimlerin bir isaret fisegi olacak”

Dodurga’da yapilacak seçimin 2023 ve 2024 yilinda yapilacak seçimlerin isaret fisegi olacagini belirten Kurum, “Insallah Dodurga bu seçimle birlikte herkese çok güzel bir demokrasi dersi verecek. Dodurga’da kazanacagimiz bu zafer 2023 ve 2024 yilindaki seçimlerin bir isaret fisegi olacak. Burada parlayan kivilcim, gönülleri isitan bir milli irade atesine dönüsecek. Burada seçimlerle, millet iradesiyle, demokrasiyle sandiga düsen cemre çig gibi büyüyerek 2023 ve 2024’te Sayin Cumhurbaskanimizin ve Cumhur Ittifaki’mizin zaferi olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA