AFAD, Sular Altinda Kalan Mahallede Vatandaslari Botla Kurtardi

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde etkili olan çok kuvvetli yagis sebebiyle 30’a yakin ev etkilendi. AFAD ekipleri botla mahsur kalan vatandaslari kurtardi. Sular altinda kalan mahalle dron ile havadan görüntülendi.

AFAD, Sular Altinda Kalan Mahallede Vatandaslari Botla Kurtardi


Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilarinin ardindan Gökçebey ilçesinde çok kuvvetli yagis etkili oldu. Yagisin ardindan Namazgah köyünden akan sel sulari derenin debisinin yükselmesiyle Çay Mahallesi’ndeki evleri basti. 30’a yakin evin giris kati sular altinda kaldi. Yer yer bir metreyi asan su seviyesi nedeniyle vatandaslar evlerinde mahsur kaldi. Sakarya ve Zonguldak’tan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Mahsur kalan vatandaslar arama kurtarma botuyla evlerinden kurtarildi. Bazi küçük çocuklar kurtarilma anlarini pencerelerden seyretti. Polis ekipleri de kurtarma çalismalarina katilarak küçük çocuklari kucaklarina alarak güvenli bölgeye tasidi.

Bir engelli vatandas da AFAD ekiplerince botla tasindi. 14 vatandas AFAD’in botuyla kurtarildi. Kendi imkanlariyla kurtarilan 100’e yakin vatandas bölgeden tahliye edildi. Botla kurtarma çalismalari ise halen devam ediyor. Öte yandan kurtarilan bazi vatandaslar yurtlara ve otellere yerlestirildi.

Yasananlari gazetecilere anlatan Çay Mahallesi Muhtari Yüksel Kahveci, "Daha önce bu kadar olmuyordu. Namazgah tarafindan gelen su menfezden bu tarafa akti. Epey yagmur yagdi. Gözüken bu. Bütün evlerimiz su içerisinde. Su an 30’un ev etkilendi. Hepsi su içerisinde. Hepsinden Allah razi olsun. Bütün herkes buradaydi, canla basla çalistilar. Botlarla aliyorlar. Digerleri kendi imkanlariyla çikmisti. Çalismalar halen devam ediyor. Yurtlara yerlestirilenler var" diye konustu.

Öte yandan sel sularinin etkisi altina aldigi mahalle dron ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA