Osmaniye'de Saganak Yagis Hayati Olumsuz Etkiledi

Osmaniye’de etkili olan gök gürültülü kuvvetli saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda biriken yagmur sulari is makineleri yardimiyla temizlenirken, sokakta biriken yaklasik 1 metre suyun içerisinden elektrikli bisikletle geçen bir vatandas da dikkat çekti.

Osmaniye'de Saganak Yagis Hayati Olumsuz Etkiledi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün kuvvetli yagis uyarisinda bulundugu kentler arasinda yer alan Osmaniye’de gök gürültülü kuvvetli saganak yagis etkili etkili oldu. Saganak yagis nedeniyle birçok cadde ve sokak yagmur suyuyla dolarken Osmaniye Belediyesi’ne bagli ekipler ile Karayollarina bagli ekipler kent genelinde çalisma baslatti. Cadde ve sokaklarda biriken yagmur sulari is makinelerinin yardimiyla temizlenmeye çalisildi. Su baskinin yasandigi Küçük Sanayi Sitesi’nde 25’ten fazla is yeri, su baskininda zarar gördü. Is yerlerinin önünde ve içinde bulunan 20’den fazla araç ise suya gömüldü. Mevlana Mahallesi 17001 Sokak’ta kuvvetli yagistan nasibini alan sokaklar arasinda yer alirken, sokak üzerinde biriken yaklasik 1 metre suyun içerisinden elektrikli bisikletle geçen bir vatandas da dikkat çekti. Saganak yagmur sonrasi ise çakan simseklerin geceyi aydinlatmasi kamaralara yansidi.

Osmaniye Afet ve Acil Durum Yönetimi Il Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada da saganak nedeniyle 215 ev, is yeri, ahir ve alt geçitten su baskini ihbari alindigi, gelen ihbarlara AFAD’dan 3 ekip ve 9 personel, Osmaniye Belediyesi’nden 5 ekip ve 20 personel ile müdahale edildigi belirtildi.

Ayrica açiklamada, saganak nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadigi, 1 metruk binanin çöktügü, 3 is yerinin çatisinda da hasar olustugu, bodrum katini su basan ve elektrikleri kesilen 2 hastaneye ise jeneratör destegi saglandigi bilgisi verildi.

Kaynak: İHA