Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Bayburt Valiligi'ni Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan Bayburt Valiligi’ni ziyaret etti.

Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Bayburt Valiligi'ni Ziyaret Etti
Avrupa ödüllü iki müzeye sahip Bayburt’a günü birlik ziyaretle gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan Bayburt Valiligi’ni ziyaret etti.

Bakan Yardimcisi Alpaslan’i Bayburt Valiligi’ne gelisinde Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ile Belediye Baskani Hükmü Pekmezci karsiladi. Bakan Yardimcisi Alpaslan, Bayburt programina Dede Korkut’un duasi, Bamsi Beyrek’in selami ile basladi.

Karsilama sonrasi Bakan Yardimcisi Alpaslan ziyareti anisina Valilik Seref Defterini imzaladi. Alpaslan daha sonra kendisini karsilayan heyetle Valilik Makami’nda bir araya geldi.

Burada Vali Epcim tarafindan Bakan Yardimcisi Alpaslan’a Bayburt’ta yürütülen kültürel çalismalar basta olmak üzere restorasyon projeleri ve yakin zamanda açilisi gerçeklestirilecek Bayburt Kent Müzesi hakkinda bilgi verildi.

Vali Epcim, “Avrupa Müze ödüllü iki müzeye sahip, geleneksel ve sözlü kültürü modern ögelerle harmanlayarak gelecege tasiyan, nüfusu itibariyle küçük olmasina karsin özellikle bu alanda büyük bir potansiyele sahip, Dede Korkut’un soylamalariyla otag tuttugu, Bamsi Beyrek’in kahramanligiyla bize miras biraktigi, Baksi ve Kenan Yavuz Etnografya müzeleriyle Anadolu’nun yasanmisliklarindan Avrupa’ya kapi aralayan, yakin zamanda açilisini gerçeklestirmeyi planladigimiz Bayburt Kent Müzesi ile de müzeciligin baskenti olma hedefi yolunda emin adimlarla ilerleyen Bayburt’umuzda sizleri agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadim geleneklerini Anadolu irfaninin süzgecinden geçirerek bugünlere tasiyan Bayburtlu hemserilerimizin sicakkanliligi ve misafirperverligi ile sizlere hos geldiniz diyoruz.” diye konustu.

Bayburt’un kahramanlar diyari ve yigitler otagi bir memleket oldugunu dile getiren Vali Epcim, “Herkesin bildigi gibi Bayburt’umuz ayrica gerek sözlü kültür geleneginin çok yüksek düzeyde yasatildigini, kültürel, maddi ve manevi özellikleriyle önemli bir kent. Sizleri Bayburt’umuz da bir kültür adami olarak da agirladigimiz için çok memnun oldugumuzu belirtmek isteriz.” dedi.

Bakan Yardimcisi Alpaslan ise Bayburt’ta olmaktan memnuniyet duydugunu kaydetti.

Bayburt’un çok özel sehirlerden biri oldugunu belirten Alpaslan tarih ve kültür açisindan da essiz yerlerden olduguna vurgu yapti.

Alpaslan, “Bayburt sözlü kültürün çok yogun oldugu bir sehir. Dede Korkut kültürünün yasatilmasi ve sohbetleriyle ilgili de bugün istisare ederek bu isi daha güçlü bir sekilde nasil hayata geçirebiliriz, öneriler çerçevesinde yapilabilecekleri konusacagiz. Bayburt çok özel iki müzeye sahip bir sehrimiz. Bugün onlari da ziyaret edecegiz, yine kalemizi Bayburt’ta kültür ve turizm alaninda neler yapilacak hep beraber bunu da degerlendirecegiz. Biz Bayburt’ta olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Insallah faydali, verimli, güzel bir ziyaret gerçeklestirmis oluruz.” diye konustu.

Bakan Yardimcisi Alpaslan, Vali Epcim’e misafirperverligi dolayisiyla tesekkür etti.

Ziyaret Bayburt’ta yürütülen tarihi korumacilik ve kültürel projelere iliskin bilgi alisverisinin ardindan sona erdi.

Heyet daha sonra programina devam etmek üzere Bayburt Valiligi’nden ayrildi.
Kaynak: İHA