Belediye Binasi Ögrencilerin Eserleriyle Renklendi

Elazig Firat Üniversitesi Resim Is Ögretmenligi Bölümü ögrencileri kendi elleri ile yaptiklari eserlerle Yurtbasi Belde Belediye binasini süsledi.

Belediye Binasi Ögrencilerin Eserleriyle Renklendi
Birbirinden renkli ve sik tablolar ortaya koyan Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi Resim ve Is Ögretmenligi Bölümü ögrencileri yaptiklari bu eserler ile belediye binasini süsledi. Daha önce duvarlari boyayarak sanat eserine çeviren ögrenciler bu kez ayni duvarlari çizdikleri tablolar ile yeni belediye binasina renk katti. Yurtbasi Belediyesinde düzenlenen programa Belediye Baskani Yasin Yilmaz, Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ayse Ülkü Kan, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Baskani Prof. Dr. Ismail Aytaç ve Ögretim Görevlisi Rüçhan Keçeci katildi.

Belediye binasina hediye edilen resimlerin oldukça güzel oldugunu belirten Yurtbasi Belde Belediye Baskani Yasin Yilmaz, "Firat Üniversitesinin gençleri çok güzel eserler ortaya çikardilar. Beldemize 4-5 tane çok güzel eser yaptilar. Allah hepsinden razi olsun, ellerine saglik. Gençlerimiz bu resimler üzerinde çok güzel çalismislar. Hocalarimiza da ayrica tesekkür ediyorum" dedi.

Sosyal sorumluluk çerçevesinde ulasabildikleri her yere ulasmayi hedeflediklerini ifade eden Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz ise "Fakültemiz Resim ve Is Ögretmenligi Bölümü ögrencilerinin sosyal sorumluluk çalismalari çerçevesinde Yurtbasi Belde Belediyesinin yeni hizmet binasi için yaptiklari eserler ile ilgili burada bulunmaktayiz. Ögrencilerimiz kendi yetenek ve maharetlerini ortaya koyarak güzel eserler ortaya çikardilar. Ben bu baglamda ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Fakülte ve üniversite olarak sosyal sorumluluk çalismalari çerçevesinde ulasabildigimiz yerlere ulasip onlarla isbirligi içerisinde gerekli katkilari sunmaya çalisiyoruz. Burada da bunun bir örnegini yasiyoruz" diye konustu.

Çizmis olduklari resimlerde yöresel, folklorik ve kültürel degerleri islediklerini belirten ögrencilerden Emine Ser Tanriverdi de "Firat Üniversitesi ve Yurtbasi Belde Belediyesi ile isbirligi ile Resim ve Is Ögretmenligi Bölümü ögrenicileri olarak Yurtbasi Belde Belediyesi yeni binasi için duvar ve tuval resimlemeleri gerçeklestirdik. Bunlari da getirip burada takdim ettik. Yöresel, folklorik, kültürel degerleri resimlerimizde isledik. Yeni belediye binasina hayirli olsun diyoruz" seklinde konustu.

Etkinligin ardindan Resim ve Is Ögretmenligi Bölümü ögrencilerinden Emine Ser Tanriverdi’nin Yurtbasi Belde Belediye Baskani Yasin Yilmaz’i resmettigi tablo, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz tarafindan baskana takdim edildi.

Baskan Yilmaz ise ögrencilere yaptiklari eserlerden dolayi tesekkür belgesi verdi.
Kaynak: İHA