BARÜ'nün Projesiyle 'Engelli Dostu' Peyzaj Tasarimi Konusunda Egitimler Verilecek

Bartin Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülügünde 6 farkli üniversiteden akademisyenler tarafindan ülkemizdeki açik ve yesil alanlarin ‘Engelli Dostu’ çözümler üretilerek planlanmasi ve tasarimi konularinda egitimler verilecek.

BARÜ'nün Projesiyle 'Engelli Dostu' Peyzaj Tasarimi Konusunda Egitimler Verilecek
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar’in yürütücüsü oldugu “Peyzaj Tasariminda Engelli Dostu Çözümler Egitimi” projesi desteklenmeye deger görüldü.

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan 2237-A “Bilimsel Egitim Etkinlikleri Destegi Programi” dahilinde gerçeklestirilecek projede Bartin Üniversitesi ile birlikte Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi, Isik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinden akademisyenler egitimler verecek.

“20 farkli üniversiteden lisans ögrencileri egitim alacak”

Proje hakkinda bilgiler veren Artar, “Projemiz daha önce de ikincisini Bartin’da gerçeklestirdigimiz ve farkli kurum ve kuruluslarin da katkilariyla düzenlenen üçüncü egitim olacak. Böylece 20 farkli üniversiteden 20 lisans ögrencisi, Türkiye’nin farkli üniversitelerinden akademisyenlerden 6 gün boyunca engelli dostu tasarim konusunda bilgiler alacak. Egitim programi 5-10 Eylül 2022 tarihlerinde Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ev sahipliginde Peyzaj Mimarligi Egitim ve Bilim Dernegi (PEMDER), Ürgüp ve Uçhisar belediyeleri tarafindan da desteklenecek” dedi.



“Açik ve yesil alan planlamasi ve tasarimi üzerinde durulacak”

Artar, tecrübe aktarimi yoluyla verilecek egitimlerin önemine de vurgu yaparak “Programinin amaci, ülkemizde açik ve yesil alan planlamasi ve tasarimi ile bu alanlarin engelliler tarafindan kullanimi konusunda bilgiler vermek. Alaninda yetkin bilim insanlari tarafindan verilecek egitimlere, ülkemizin farkli üniversitelerinin Peyzaj Mimarligi bölümlerinde lisans egitimi alan ögrenciler katilarak herkes için erisilebilir peyzaj tasarimlari konusunda egitimler alacaklar. Bu düsüncelerle bizleri hep daha iyisi için tesvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica katkilari için Nevsehir Haci Bektas Üniversitesi Rektörlügü ve Peyzaj Mimarligi Bölümüne, düzenleme kurulu üyelerimize, ögretim üyelerimize, PEMDER’e, Ürgüp Belediyesi ve Uçhisar Belediyesine tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Kalite ve sürekli iyilesme anlayisiyla gelecegimize deger katiyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise özel yaklasim gerektiren bireylerin hayatlarini kolaylastirma yönünde atilan her adimin önemli olduguna vurgu yaparak “Hayallerin önündeki engelleri hep birlikte kaldirabiliriz” dedi.

Gerçeklestirilen projenin nitelikli insan kaynagi yetistirme ve engellilerin yasam kalitesini yükseltme noktasindaki önemine de dikkat çeken Rektör Uzun, “Üniversitemizde kalite ve sürekli iyilestirme anlayisiyla engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmak için gösterilen gayretler bu tür egitim projeleriyle daha da deger kazanmaktadir. Üniversite olarak ‘Engelsiz Erisim’ ve ‘Engelsiz Egitim’ hedeflerimizin yaninda insanliga ulasan bu tür projeleri hayata geçirmekten dolayi büyük mutluluk duyuyoruz. Bu düsüncelerle Doç. Dr. Mustafa Artar basta olmak üzere tüm paydaslarimiza tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Teorik ve uygulama olarak 6 günde 48 saat sürecek egitim programi ülkemizin Peyzaj Mimarligi bölümlerinde egitim gören lisans ögrencileri https://ptedcnevsehir.wordpress.com/ linki üzerinden basvurularini yapilabiliyor.
Kaynak: İHA