New York'ta 92 Arazi Araci Buldozerle Kagit Gibi Ezildi

ABD’nin New York kentinde sokaklarda kullanimi yasak olan arazi araçlari, buldozerle ezilerek kullanilamaz hale getirildi.

New York'ta 92 Arazi Araci Buldozerle Kagit Gibi Ezildi
New York kentinde sokaklarda kullanimina izin verilmeyen ve el konulan arazi motosikletleri ile ATV’ler Brooklyn bölgesinde toplandi. Siraya dizilen 92 arazi araci, New York Belediye Baskani Eric Adams’in isaretiyle buldozerle ezildi. Belediye Baskani Adams araçlarin hurda yiginina dönüsmesinden önce yaptigi açiklamada, "Her biri sehrimizi bir daha asla terörize etmemeleri için bugün ezilecekler. Ezilerek metal yiginina dönüsecekler ve daha sonra geri dönüstürülecekler" ifadelerini kullandi. Adams, sehrin güvenligini tehlikeye atan araçlari sokaklardan temizlemeye kararli oldugunu vurguladi.

New York Polis Departmanindan Komiser Keechant L. Sewell ise, "Kentte yasayan ve bu tehlikelere katlanmak zorunda olanlar bize net bir sekilde sunu söylüyor, ’Bu arazi araçlarini mahallerimizden çikarin.’ New York Polis Departmani mesaji aldi ve biz de tam olarak bunu yapiyoruz" diye konustu.

Arazi araçlarinin sokaklarda kullanimi yasal degil, ancak New York yönetimi sürücülerden ve yayalardan çok sayida sikayet aliyor. Söz konusu araçlarin kaldirimlarda yaris ve tehlikeli manevralar yaptigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA