Kahramankazan'da Köylere Dogalgaz Seferberligi Sürüyor

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un ilçedeki tüm köylerin dogalgazla bulusturulmasi için

Kahramankazan'da Köylere Dogalgaz Seferberligi Sürüyor
baslattigi dogalgaz seferberliginde son durak Dagyaka köyü oldu. Köye dogalgaz hatti döseme çalismalari ilk füzyon kaynaginin yapilmasiyla basladi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un girisimleriyle ilçedeki tüm köylerin dogalgazla bulusturulmasi için baslatilan dogalgaz seferberligi sürüyor. Daha önce Yassiören, Imrendi ve Orhaniye köyleri dogalgaz kullanmaya baslamisti. Bu kararin ardindan geçtigimiz günlerde Kisla köyüne dogalgaz hatti döseme çalismalari baslamisti. Dogalgaz seferberliginin son duragi ise Dagyaka köyü oldu. Dagyaka’nin da dogalgaza kavusmasi için çalismalar törenle basladi.

Törene Kahramankazan Belediye Baskani Oguz, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü, Baskentgaz yetkilileri ile köy halki katildi.

Törende Oguz ve davetliler, hattin ilk füzyon kaynagini yaparak çalismalari baslatti. Baskan Oguz ve beraberindekiler daha sonra çalismalari yerinde inceleyerek, dogalgaz hatti dösenecek bölgeyi gezdi.

“Tüm köylerimiz dogalgaza kavusacak”

Oguz, Yassiören, Imrendi ve Orhaniye köylerinde çalismalarin kisa sürede tamamlanmasinin ardindan vatandaslarin dogalgaza kavustugunu belirterek, “Kahramankazanli hemsehrilerimizin konforu için elimizden geleni yapiyoruz ve ilgili kurum ve kuruluslara tüm kolayliklari sagliyoruz. Bu kapsamda alacagimiz olan 27 milyon TL’lik kazi tahrip bedelinden vazgeçtik. Neden vazgeçiyoruz, köylerimiz dogalgaza kavussun diye. Köylerimize dogalgaz gelsin diye. Bu uygulamayi Ankara’da yapan ilk belediyeyiz. Simdi de Dagyaka köyümüz insallah çalismalarin ardindan dogalgaza kavusacak. Simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA