'Barisa Evet' Sloganiyla Yoga Yaptilar

Konyaalti Belediyesi ile Konyaalti Kent Konseyi Yabancilar Meclisi is birligiyle, ‘Dünya Yoga Gününde HayatPark’ta Barisa Evet Diyoruz’ sloganiyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

'Barisa Evet' Sloganiyla Yoga Yaptilar
Konyaalti Belediyesi ve Konyaalti Kent Konseyi Yabancilar Meclisi, 21 Haziran Dünya Yoga Günü çerçevesinde HayatPark’ta yogaseverleri bir araya getiren bir etkinlik düzenledi.

7’den 77’ye yüzlerce kisinin katildigi yoga günü kutlama programi, açilisin ardindan kahkaha yogasiyla basladi.

Yoga egitmenleri Aylin Önder Tortop ve Yogaddin esliginde yapilan kahkaha yogasinda, yogaseverlerin dakikalarca kahkahalarla gülmeleri ve alana kurulan mandala çalismasinda çocuklarin çizdigi rengârenk resimler renkli görüntüler ortaya çikardi. Kahkaha yogasinin ardindan, Yabancilar Meclisi Baskani Zera Vareldzhy, Konyaalti Belediyesi Zabita Komiseri Seyda Hordaci ile birlikte ‘Hayat Bayram Olsa’ sarkisini seslendirdi. Hordaci’nin, sirasiyla ‘Hayat Sevince Güzel, Sev Kardesim ve Sen Gidince Bak Neler Oldu’ sarkilarina hep beraber dans ederek eslik eden yogaseverler, etkinligin tadini doyasiya çikardi.

“Barisa evet diyoruz”

Konyaalti Kent Konseyi Yabancilar Meclisi Baskani Zera Vareldzhy, yoganin kelime anlaminin, bir araya gelme ve birlesme oldugunu söyledi.

Yoganin amacinin, kisinin ruhsal ve bedensel dengesini saglayarak huzur bulmasini saglamak oldugunu belirten Vareldzhy, yoga yapan kisinin kendini tanimaya basladigini, kisinin kendini tanimaya basladikça evrenin uyumunu yakalayacagini, yoganin temel felsefesinin de bu oldugunu belirtti.

Vareldzhy, “Bu etkinligin slogan ‘barisa evet diyoruz’. Amacimiz, baris için meditasyon yapmak, bütün dünya çapinda bütünlesmek’’ dedi.

Insanin kendisiyle barisik olmasi için yoga yapmasinin gerektigini aktaran Vareldzhy, “Dünya Yoga Günü kutlu olsun. Barisa evet diyoruz ve bütün dünya ile bütünlesmeyi diliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA