Google Hatadan Döndü Açiklamasi Atatürk Bulvari Yeniden Haritalarda

Samsun’un en önemli bulvar adini yanlis yazan Google Haritalar, yapilan haber üzerine hatasindan döndü. Haritalarinda ’Atatürk Bulvari’nin ismini ’Baki Esen Caddesi’ olarak degistirerek saskinlik veren sirket, yolun ismini tekrar ’Atatürk Bulvari’ olarak güncelledi.

Google Hatadan Döndü Açiklamasi Atatürk Bulvari Yeniden Haritalarda
Google Haritalar uygulamasi yillarin Atatürk Bulvari’ni ’Baki Esen Caddesi’ olarak degistirdi. Samsun sehir merkezinde Valilik önünden geçen, batida 19 Mayis Polis Meslek Yüksekokulu’na, doguda Tekkeköy ilçesine uzanan yaklasik 34 kilometrelik yol son 1 haftadir harita uygulamasinda ’Baki Esen Caddesi’ olarak görünmeye basladi.

Sehir merkezindeki ana arterlerden biri olan ve Samsun-Sinop ve Samsun-Ordu karayoluna baglanan Atatürk Bulvari’nin isminde yasanan karisiklik vatandaslarca da fark edildi. Atatürk Bulvari için bir isim degisikligi olup olmadigi yönünde Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne sorular yöneltildi. Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ilhan Bayram, belediye meclisinde herhangi bir karar alinmadigini, durumun Google’in yaptigi bir hatadan kaynaklandigini belirtti.

Bugün yapilan haberlerle ülke gündemine de tasinan konu Google’in da dikkatini çekti. Sirket haritalarda Baki Esen Caddesi ismini kaldirdi. Yolun ismini Atatürk Bulvari olarak tekrar güncelledi. Atatürk Bulvari tekrar haritalardaki yerini aldi.
Kaynak: İHA