Vali Karadeniz, Gelecegin Kasif Ve Tasarimcilarini Kutladi

World Robot Olmpiad (WRO)-Dünya Robot Olimpiyatlari’nda Türkiye ikincisi olan "DOIT-SELF" takimi ve Türkiye üçüncüsü olan "INVENTORS" takimi ögrencileri ile Afyon’da düzenlenen 1. Kendin Yap Atölyeleri Festivalinde 1’inci olan 3D Tasarim Takimi ögrencileri danisman ögretmenleriyle birlikte Vali Yasar Karadeniz’e ziyarette bulundu.

Vali Karadeniz, Gelecegin Kasif Ve Tasarimcilarini Kutladi
Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, takim koçu ve danisman ögretmenler Seher Karaman, Refik Açikel ile Serap Açikel’in eslik ettigi ziyarette ögrenciler derece yaptiklari projelerine iliskin Vali Karadeniz’e bilgi verdi. Manisa’da kodlama atölyelerinin kurulmasi ve bu atölyelerde yapilan proje ile çalismalarda büyük yol alindigini belirten Vali Karadeniz, ögrencilerin bu atölyelerde yaptiklari çalismalarinin özgün olmasi gerektigini ifade ederek, “Özgün düsünebilen, her yerin kendine özgü özellikleri ile yapacaginiz her üretimin kendine özgü tasarimi ve kullaniciya da kendine özgü artilari olan sekilde üretirsek katma degerimizi yükseltiriz. Gençlerimizi ve çocuklarimizi bu bakis açisi ile yetistirmemiz lazim. Tasarim ve kodlama çalismalari da bu anlamda sizlere çok destek olan çalismalar. Manisa’da daha önce baslamis olan Kodla Manisa Projesi belli bir mesafe almisti. Onun üzerine Kendin Yap Atölyeleri de gelince ikisinin bir arada sizlere daha güzel imkânlar ve firsatlar sundugunu düsünüyorum. Sizlerin de elde etmis oldugu basarilar bu firsatlardan iyi bir sekilde yararlandiginizi gösteriyor. Basarilarinizdan dolayi hepinizi tebrik ediyor; yeni basarilarinizi da bekliyorum. Sizlere destek olan ailelerinizi de tebrik ediyor; ögretmenlerimize de desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

WRO-Dünya Robot Olimpiyatlari’nda Türkiye 2’ncisi olan ve 5. sinif ögrencilerinden olusan INVENTORS Takiminin Yazilimcisi Sehitler Ortaokulu ögrencisi Yavuz Emre Tasalti, Robot Tasarimcisi Celalettin Ökten Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Selim Tuna Köroglu ve Zemin Tasarimcisi Cemal Ergün Ortaokulu ögrencisi Mehmet Eren Gülenç ayni yarismada Türkiye 3’üncüsü olan ve 6. sinif ögrencilerinden olusan DOIT-SELF Takiminin Yazilimcisi Ali Riza Çevik Ortaokulu ögrencisi Eymen Sunmaz, Robot Tasarimcisi Sehitler Ortaokulu ögrencisi Ibrahim Ege Akkus ve Robot ve Zemin Tasarimcisi Erdem Gedizli ve Afyon’da düzenlenen 1. Kendin Yap Atölyeleri Festivalinde 1’inci olan 6. sinif ögrencilerinden olusan 3D Tasarim Takimi ise Saruhanli Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri Betül Ugur ve Zeynep Agis ile sohbet eden Vali Karadeniz, ögrencilere çesitli hediyeler verdi.

Vali Yasar Karadeniz, 01-04 Eylül 2022 tarihleri arasinda Macaristan’da düzenlenecek olan Friendship Invitational 2022 Turnuvasi için kura çekimine katilmaya hak kazanan INVENTORS Takimina basarilar diledi.
Kaynak: İHA