Kahramankazan'da 300 Çocuk Sünnet Oldu

Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki 300 çocugu ücretsiz olarak sünnet ettirdi. Belediye Baskani Serhat Oguz, çocuklar için Temmuz ayinda bir de sölen düzenleyecek.

Kahramankazan'da 300 Çocuk Sünnet Oldu
Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin çocuklari için sünnet söleni düzenledi.

3 yas ve üzerindeki erkek çocuklarin sünnet ettirildigi sölen çerçevesinde, 300 çocuk sünnet oldu. Sünnetler, Kahramankazan Belediyesi Güvençli Ibrahim Çavus Kültür Evi’nde yapildi. Kayitlarin alinmasinin ardindan kendilerine verilen randevu saatinde gelen çocuklar, uzman cerrah doktorlar tarafindan yapilan ön muayenenin ardindan sünnet edildi.

Sünnetler geleneksel ve plastik klips yöntemiyle yapildi. Tüm çocuklara sünnet kiyafeti hediye edildi. Kültür Evi’nin bahçesinde çocuklar ve aileleri için çesitli ikramlar da yer aldi. Çocuklar sünnet öncesi çocuk sarkilari esliginde palyaçolarla keyifli dakikalar geçirdi. Sünnet olan çocuklar için Temmuz ayin içerisinde bir de eglence düzenlenecek.

Kahramankazan Belediye Baskani Oguz, sünnet olan çocuklari yalniz birakmadi. Kahramankazan’da 58 bin nüfuslu büyük bir aile olduklarini ve bu ailenin tüm fertlerinin her zaman yaninda olduklarini belirten Oguz, “Ilçemizde ikamet eden 3 yas ve üzeri 300 çocugumuz için ücretsiz sünnet hizmeti verdik. Yalnizca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimiz degil, talepte bulunan tüm ailelerimizin çocuklari sünnet ettirdik. Ilkini geçtigimiz yil düzenledigimiz bu söleni bundan sonra da düzenleyerek geleneksel hale getirecegiz. Yavrularimiz için temmuz ayi içerisinde bir de sölen düzenleyecegiz” diye konustu.



"2 yas ve üzeri erkek çocuklarimiz için ücretsiz sünnet hizmeti verecegiz"

Oguz, “Sosyal belediyecilik anlayisiyla gerçeklestirdigimiz hizmet ve uygulamalara bir yenisini daha eklemenin mutlulugunu yasiyoruz. Ilçemizde ikamet eden 2 yas ve üzeri erkek çocuklarimiz için ücretsiz sünnet hizmeti verecegiz. Özellikle ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimize destek olmak için düzenleyecegimiz sünnet sölenini ilçemizde geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sünnet islemleri pandemi tedbirlerine uygun olarak, uzman doktorlar tarafindan yapilacak. Çocuklarini sünnet ettirmek isteyen tüm hemsehrilerimiz belediyemize müracaat edebilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA