Içisleri Bakani Soylu, KKTC'li Mevkidasi Öztürkler Ile Bir Araya Geldi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, görevine yeni baslayan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Içisleri Bakani Ziya Öztürkler ile bir araya geldi.

Içisleri Bakani Soylu, KKTC'li Mevkidasi Öztürkler Ile Bir Araya Geldi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, KKTC Içisleri Bakani Ziya Öztürkler ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) görüstü. Her iki bakan görüsmeden duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Öztürkler’e yeni görevinde basarilar dileyen Soylu, “Hem Türkiye sizin, hem bakanlik sizin. Öncelikle bakanlik görevinizin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. KKTC ve sizin varliginiz hem milletimiz için hem de cografyaniz için bir teminattir. Her türlü iliskilerimizi kardeslik hukuku içerisinde gerçeklestirmemiz gerekli olandir. Allah zorluklara karsi bize kuvvet versin. Allah birbirimize olan muhabbetimizi çok daha iyi noktaya getirsin. Birçok ülke ile diplomatik temaslar kurulabilir ama biz kendi ailemizin içerisindeyiz. Bu vesileyle ortak yürüttügümüz meseleler var. Gücümüz neye yeterse bu çerçeve içinde adimlarimizi atacagiz” dedi.

KKTC’de göreve baslayan bakanlarin ilk yurt disi ziyaretlerini Türkiye’ye gerçeklestirmesinin bir gelenek oldugunu söyleyen Bakan Öztürkler ise, "Basbakanimizin emriyle ben bu görevi yürütmeye basladim. KKTC’deki en önemli gelenek ilk ziyaretleri Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçeklestirmektir. Bu baglamda bakan olduktan sonraki ilk yurt disi ziyaretim. Bu ilk yurt disi ziyaretimde sizlerle burada bulunmaktan büyük bir onur, büyük bir gurur duyuyorum” seklinde konustu.

Bakan Soylu, görüsmenin ardindan KKTC’li mevkidasi Öztürkler’e GAMER hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA