Ekipler Sokak Sokak Gezip Erkeklere KADES'i Anlatti

Aksaray’da kadina yönelik siddetle mücadelede erkeklere farkindalik egitimlerinin verilmesi çerçevesinde sokak sokak gezen psikososyal destek, polis ve jandarma ekipleri, erkeklere Kadin Destek Uygulamasi’ni (KADES) anlatti.

Ekipler Sokak Sokak Gezip Erkeklere KADES'i Anlatti
Aksaray’da kadina yönelik siddetin önüne geçilmesi ve mücadele edilmesi çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluslar arasinda komisyonlar olusturuldu. Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yurt genelinde milyonlarca erkege KADES’in anlatilmasi hedefiyle olusturulan komisyonlar, Aksaray’da ilk gün hedefi olarak 10 bin erkege ulasti. Egitimlerin verilmesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli psikososyal destek ekipleri ve polis ile jandarma ekipleri görev aldi. Sokak sokak gezerek KADES’i anlatan ekipler, kiraathaneler, pastaneler, taksi duraklari, alisveris merkezleri ve kaldirimlarda kadina yönelik siddetin önlenmesinin yararlarini anlatti. Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü yetkilileri, KADES’in erkeklere anlatilacagi farkindalik çalismasinin 5 gün boyunca devam edecegini ve her gün hedeflerinin 10 bin erkek vatandas olacagini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ise kent genelinde çalismalarinin devam edecegini aktardi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde görevli Siddet Önleme ve Izleme Görevlisi Sevgi Akbulut, “Siddet Önleme ve Izleme Merkezi olarak bugün buradayiz. Diger kolluk kuvvetlerimiz ve paydas kurumlarin hepsi toplumsal farkindalik olusturmak amaciyla bugün buradayiz. Özellikle Içisleri Bakanligimizin ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanligimizin 5 milyon erkege egitim farkindaligi kazandirmak faaliyeti kapsaminda buradayiz. Bu kapsamda özellikle taksi duraklari, kahvehaneler, OSB fabrikalari ve benzeri birçok erkeklerin yogun bulundugu bölgelere giderek özellikle toplumsal siddete karsi farkindaligi olusturmaya çalisacagiz. Haftanin 3 günü farkli ekipler olarak alanda olacagiz. Amacimiz Türkiye genelinde 5 milyon kisiye ulasabilmek için Aksaray’da da yine 5 bin kisiye ulasmak için tüm gücümüzle tüm ekiplerimizle seferber olacagiz” dedi.

"Kadinlara siddet yanlis" diyerek aldigi farkindalik egitimini anlatan emekli Ramazan Içli (79), “Çalisacaksin, evlendiysen ailene sahip çikacaksin. Geceni gündüzüne katip çalisacaksin, kazanip ekmegini suyunu vereceksin. Binde bir sütü bozuk çikarsa çikar. Bu ne ya her gün bosanmalar artiyor, geçimsizlik artiyor. Yaptigin masraflar havaya gidiyor. Bu bir dengesizliktir. Bir de olmuyorsa demokrasi biçiminde ayril, kanunlarimiza uyarak ayril. Vurmanin, öldürmenin is olmadigini bil” diye konustu.

Taksi esnafi Veli Savran (61) ise, “Kadinlara sevgi göstermek, Peygamber Efendimizden beri kadinlara sevgi gösterecegiz. Göstermemiz de gerekiyor. Kadinlar bizim bas tacimiz, annemiz. Kadinlar bizim varligimiz, bizim sagligimiz sihhatimiz. Kadinlar bizim için çok önemlidir. Onlara sevgi gösterecegiz. Siddet göstermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA