ALTID Baskani Sili'den Tatilcilere 'Erken Rezervasyon Ev Güvenilir Site' Uyarisi

Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili, “Temmuz ayinda tatile çikmak isteyen vatandaslar mutlaka rezervasyon yaptirmali ve güvenilir sitelere ragbet göstermeli” uyarisinda bulundu.

ALTID Baskani Sili'den Tatilcilere 'Erken Rezervasyon Ev Güvenilir Site' Uyarisi
Okullarin tatile girmesi ve sinavlarinin tamamlanmasiyla birlikte yerli turistlerin önünde tatil planlarini gerçeklestirmek için bir engel kalmadi. Aileler, çocuklarinin ve kendilerinin yil boyunca yasadigi sinav ve is stresinden uzaklasmak için otellere akin etti. Pandemi nedeniyle de vatandaslarin tatile hasret kaldigini belirten Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTID Baskani Burhan Sili, “Haziran ayinin ortasindan itibaren otellerdeki doluluk oranlari son 3 yilin en yüksek seviyelerine ulasti. Yerli turistler bölgemizdeki her cebe, her bütçeye uygun tatil olanaklari sayesinde pandeminin etkilerini üzerlerinden atabilecek” seklinde konustu.



“Temmuz ayinda oteller tam kapasite”

Temmuz ayi rezervasyonlarinin tükenmeye basladiginin altini çizen Sili, “Haziran ayinda otellerin tamami dolmasa da, Temmuz ayinda tatil bölgelerinde oteller yüzde 100 doluluga ulasacak. Su anda önümüzdeki ay için yapilan rezervasyonlar ile otellerde bos yer bulmak zorlasti. Tatile Temmuz ayinda gitmek isteyen ve rezervasyon yaptirmayan vatandaslar otellerde yer bulma sorunu yasayabilir. Internet web siteleri üzerinden rezervasyon yaptiracaklar vatandaslarimiz mutlaka güvenilir siteleri tercih etmeliler” dedi.



Yabanci turistin tercihi Türkiye

Pandemi öncesi döneme göre yabanci misafirlerin Türkiye’ye daha fazla talep göstermeye basladigini söyleyen Sili, “Özellikle Ingiltere ve Avrupa’nin rezervasyonlari pandemi öncesine çok ciddi oranda artis gösterdi. En çok rezervasyon yapan ülkeler ise Ingiltere, Almanya, Polonya ve Hollanda oldu. Önceki yillara kiyasla tatil için ülkemizi az tercih eden Asya ve Amerikali turistlerin rezervasyonlari da artis gösterdi” diye konustu.



2022 turizm hedefi asilacak

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin 2022 yili turizm hedefinin 42 milyon turist, 35 milyar dolar oldugunu hatirlatan Sili, “Bu hedef fazlasiyla asilacak gibi duruyor. Türkiye’nin turizm çesitliliginin reklamlari dünya çapinda 200 ülkede yapiliyor ve devam edecek. Tanitim ve reklam anlaminda hem sosyal medyada hem de yerinde çalismalar çok fazla. Türkiye’nin güzelliklerini görenler zaten rezervasyonlarini yaptiriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA