Gazi Süleyman Pasa'nin Komutanlarindan Ece Bey, 668. Yil Dönümünde Anildi

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçisinin ve Gelibolu’nun Fethinin 668. yil dönümünün kutlanmasi ve Gazi Süleyman Pasa’nin komutanlarindan Ece Bey, Çanakkale´nin Gelibolu ilçesinde bulunan Ece Bey türbesinde gerçeklesen program ile anildi.

Gazi Süleyman Pasa'nin Komutanlarindan Ece Bey, 668. Yil Dönümünde Anildi
Çanakkale’nin Gelibolu Ilçesi Karainebeyli köyünde bulunan Ece Bey türbesinde gerçeklesen anma programi Ece Bey’in mezarina buket sunumuyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasinin ardindan Kuran-i Kerim Tilaveti gerçeklestirildi ve dualar edildi. Programda, 1354 yilinda Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Pasa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in biyografisi ve tarihteki önemini anlatildi. Ardindan Halk oyunlari gösterisi ve mehteran takimi gösterisi gerçeklestirildi.

Tören Ece Bey ve sehitler için Mevlid-i Serif okunmasinin ardindan sona erdi.

Programa, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Gelibolu Kaymakami Bekir Abaci, Eceabat Kaymakami Mustafa Çiftçiler, Gelibolu Belediye Baskani Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA